Citrus Allergi Symptomer

Citrus Allergi Symptomer

Citrusfrugter kan forårsage allergiske reaktioner, men mange mennesker er uvidende om tegnene. Symptomer på citrusallergi er let at genkende. Da de er begrænset til de relativt få medlemmer af citrusfamilien, kan allergierne ofte let diagnostiseres, og de udløsende frugter kan undgås for at forhindre fremtidige reaktioner.

Funktioner

Mens de fleste citrus allergi symptomer er relateret til problemer, der opstår i fordøjelseskanalen, såsom kvalme, opkastning, diarré og mavesmerter, er ikke-fordøjelsessymptomer som kløe, hvæsen, nældefeber og nedsat blodtryk almindeligt. Citrusallergi symptomer ligner andre fødevareallergi symptomer, så det er ofte nødvendigt at holde en fødevare dagbog for at finde frem til allergikilden.

effekter

Som med de fleste typer fødevarallergier kan sværhedsgraden af ​​citrusallergi-symptomer variere fra mild til alvorlig. Svage reaktioner, som forstyrret mave, kræver muligvis ikke lægehjælp, men alvorlige reaktioner kræver ofte øjeblikkelig lægehjælp. Alvorlige allergiske reaktioner på citrusfrugter kan føre til anafylaktisk chok, en potentielt livstruende tilstand forårsaget af en forstyrrelse af luftvejene, der fører til lungerne. En person, der lider af anafylaktisk shock, oplever et stigende åndedrætsbesvær og kan dø, hvis det ikke behandles straks.

typer

Symptomer på allergi over for citrusfrugter vil fremkomme, når nogen har spist en eller flere af følgende medlemmer af citrusfrugtfamilien: clementin, grapefrugt, kumquat, citron, lime, mandarin, minneola, orange, prunello, mandarin, tangelo, UGLI frugt og Satsuma. Der er en misforståelse om, at det er citronsyre i citrusfrugter, der forårsager allergier, men det er proteiner og stoffer der er specifikke for citrusfrugter, og ikke syren.

Overvejelser

Den mest almindelige af citrusfrugter, appelsinen, er også den største synder af citrusfrugtallergier. For nogle allergikere er det kun at røre ved en citrusskal, der kan forårsage nogle af citrusallergiens symptomer.

Forebyggelse / Solution

Hvis der er mistanke om allergi over for citrusfrugter, bør en læge konsulteres. Med god registrering af indtaget mad og medicinske tests kan en korrekt diagnose gives. For den mest nøjagtige og hurtigste diagnose bør allergikere optage detaljerne i deres reaktioner, såsom type reaktion, varigheden af ​​reaktionssymptomer og mængden af ​​mistænkt allergifremkaldende fødevareforbrug. Behandling af citrusallergi symptomer involverer primært at undgå citrusfrugter, men medicin er tilgængelig til behandling af symptomer. De med allergi over for citrusfrugter kan opleve, at de kun er allergiske overfor visse citrusfrugter, mens andre kan finde dem allergiske overfor alle citrusfrugter.

Del:
Kommentarer