Chi blokering trykpunkter

Chi blokering trykpunkter

Chi er den indre energi, der cirkulerer gennem kroppen, ifølge mange østlige kampsport og medicinske traditioner. En dygtig kampkunstner kan begrænse eller invalide sin modstander ved at berøve ham af den energi, han har brug for i centrale dele af sin krop ved at angribe et trykpunkt, der blokerer modstanderens chi. Slår, holder og låser alle har evnen til at blokere chi, når de anvendes til det korrekte punkt.

Tigerens mund

Tigerens mund refererer til et sted på hånden, der er et meget effektivt trykpunkt. Som med de fleste trykpunkter har trykket på denne placering både medicinske og bekæmpelsesmæssige anvendelser på grund af dets placering på primære chi meridianer. Dette punkt er placeret på hånden mellem tommelfingeren og pegefingeren. Hvis du følger linjen af ​​begge knogler tilbage mod armen, er den lille, kødfulde del af hånden i krydset mellem tommelfingeren og pegefingeren tigerens mund.

Kraveben

Et afgørende trykpunkt findes på kravebenet. Et strejke eller hold til dette punkt kan forårsage alvorlig chi forstyrrelse. Fysisk er et slag på denne placering også risikoen for en adskilt skulder eller brudt kraveben, og teknikker der angriber dette område er yderst farlige og bør kun bruges i situationer, hvor dit liv er i fare. Trykpunktet er placeret langs kravebenet groft i en lodret linje med øret.

Shins

Trykpunkter i kampsport binder til veje eller meridianer, som chi rejser sammen i kroppen. Slår langs disse meridianer kan forstyrre chi-strømmen og forårsage intens smerte. Et eksempel på et meget følsomt punkt af denne type er langs forkant af skinnebenet. Et let spark, der bevæger sig ned på forsiden af ​​shinbenet, er ofte nok til at forårsage din modstander intens smerte.

Albuen

Albuens punkt er ikke trykpunktet. Snarere er det blødere område på overarmen lige over albuen et sted, hvor en dygtig kampkunstner kan gribe og forstyrre sin modstanderens energi. Dette punkt er et eksempel på et punkt, der kan rammes, men mere almindeligt holdes, når underarmen er låst og bruges til at manipulere modstanderens bevægelse.

Del:
Kommentarer