Cell membran sygdomme

Cell membran sygdomme

Cell membran sygdomme er livstruende sygdomme, der er genetiske i naturen, og de arbejder normalt mod proteiner i vores krop, der er nøglen til ionkanaler og forskellige receptorer inden i membranen. Disse sygdomme virker ved enten at forstyrre cellernes normale funktioner eller ved simpelthen at påvirke cellemembranen. Mange af disse lidelser indeholder også andre komponenter.

Hyaline Membransygdom

Almindeligvis forbundet med præmative spædbørn påvirker hyalinmembran sygdommen lungerne ved fødslen, hvilket forårsager åndedrætsbesvær. Som følge heraf kræver lungerne et normalt niveau af ilt og kuldioxidudveksling efter fødslen.

Alzheimers sygdom

Den oxidative stress forĂĄrsaget af Alzheimers sygdom i hjernen resulterer i fosfolipidforandringer. Fosfolipider er en vigtig bestanddel af vores cellemembraner. Disse forandringer kompromitterer cellemembranen og forstyrrer derfor hjernecellernes funktion.

Cystisk fibrose

Cystisk fibrose er en sygdom, der forårsager en overdreven produktion af væske i lungerne på grund af en defekt calciumionskanal. Denne kanal indeholder et protein, der er vigtigt for cellemembranen i vores lunger. Kalcium-ionkanalen styrer niveauet af væsker og slim i vores lunger. Når denne kanal muterer til cystisk fibrose, forårsager det slim opbygget i lungerne, hvilket gør det svært at trække vejret.

Duchenne Muskeldystrofi

Denne sygdom påvirker dystrofin i muskelcellen. Dystrophin tillader muskelcellevæggen at forbinde med den intracellulære sektion. I fravær af dystrophin ville cellemembranen være ude af stand til at reparere sig selv og dermed ødelægge det og forårsage Duchenne muskeldystrofi.

Del:
Kommentarer