Carboxymethylcellulose Bivirkninger

Carboxymethylcellulose Bivirkninger

Carboxymethylcellulose, som en del af forbindelsen "carboxymethylcellulose sodium opht", er et effektivt medicinsk øjen smøremiddel markedsført under produktnavne som teratere, opfrisk tårer, tårer igen og opfrisk Liquigel. Det lindrer irriterede og tørre øjne, og det supplerer øjets naturlige smøre- og rensfunktion. Mange bruger disse produkter til at modvirke virkningerne af computerbrug, varme og klimaanlæg og udendørs aktiviteter samt at behandle øjnene i øjnene og betændelse eller udtørring af hornhinden.

Mindre bivirkninger

Ved anvendelse af produkter, som indeholder carboxymethylcellulose natrium opht for første gang, kan patienter midlertidigt opleve sløret syn. Det er også almindeligt at føle noget midlertidigt stikkende, brændende eller irritation. Disse reaktioner bør mindske ved brug. Hvis nogen af ​​disse virkninger bliver værre eller vedvarer, skal patienter straks kontakte deres læge eller apotek.

Større bivirkninger

Selvom det ikke er så almindeligt, er der nogle mere alvorlige bivirkninger, såsom forandringer i syn, øjensmerter, øjenirritation og rødme. Disse løses ikke hurtigt, og patienter, der oplever nogen af ​​disse bivirkninger, bør stoppe med at bruge produktet og straks kontakte lægen.

Allergiske reaktioner

Det er muligt at få en allergisk reaktion på produkter indeholdende carboxymethylcellulose. Sådanne reaktioner er sjældne, men alvorlige. Patienter, der udvikler udslæt, hævelse af ansigt, hals eller tunge, kløe, vejrtrækningsbesvær eller svær svimmelhed, bør stoppe med at bruge produktet og søge lægehjælp straks. Disse kan være livstruende situationer og bør behandles som sådan.

Forsigtig

Patienter bør ikke anvende carboxymethylcellulose natrium opht, hvis de har nogen form for viral, bakteriel eller svampeinfektion i begge øjne, medmindre de også tager en anti-infektiv medicin. Dette produkt betragtes ikke som skadeligt for ufødte børn, men kvinder, der ammer eller gravid, bør først diskutere brugen med deres læge. På grund af den almindelige bivirkning ved midlertidig blurring og stikkelse af øjnene umiddelbart efter at lægemidlet er i øjet, bør patienter være forsigtige ved kørsel, betjening af maskiner eller udførelse af enhver aktivitet, der kræver klar vision.

Advarsel

Da carboxymethylcellulose sodium opht ikke er beregnet til indtagelse, kan det forårsage skade ved indtagelse. Hvis dette sker, skal du kontakte US National Poison Hotline på 800-222-1222. Dem, der har yderligere spørgsmål om dette produkt, skal kontakte deres læge eller apotek. Bivirkninger kan også rapporteres til Food and Drug Administration ved 800-FDA-1088.

Andre anvendelser for carboximethylcellulose

Carboxymethylcellulose er også et fortykkelsesmiddel og kostfiber. Det er vandopløseligt men ufordøjeligt og kan ikke absorberes som næringsstof. Nogle kommercielle afføringspræparater indeholder carboxymethylcellulose ofte kombineret med psyllium. Hvis du indtager for meget, kan det forårsage diarré, forstoppelse og oppustethed.

Del:
Kommentarer