Cantharidinbehandling

Cantharidinbehandling

Cantharidin er et kemisk våben, der naturligt produceres af blisterblade. Aktuel cantharidin anvendes til dermatologiske formål for at fjerne vorter og bløddyr. Bløddyr er resultatet af en virus, der kan forårsage en hudsygdom, hvilket resulterer i støder på huden. Cantharidin påføres vorter eller bløddyr for at skrælle lagene af vorter eller bumpvækst uden at forårsage resterende ardannelse som følge af behandlingen.

Brug

Cantharidin anvendes som en effektiv behandling i forbindelse med fjernelse af vorte og bløddyr. Når cantharidin anvendes på en vækst, dannes blister inden for en til to dage. Efter påføring er væksten af ​​væksten væk, og helingen er afsluttet inden for en uge. Cantharidin er normalt tilbage på en vækst i et par timer, og et nonporous tape kan anvendes for at øge absorptionen af ​​cantharidin.

Advarsel

Brug af cantharidin bør kun anvendes af en læge på grund af blisteringens virkninger. I en abstrakt fra Arkiveringen af ​​Dermatologi skal mennesker, der har en skøn hud, tilpasse kontakttiden med cantharidin, fordi de har tendens til at blære let. Hvis cantharidin anvendes ukorrekt, kan der forekomme alvorlig blæring. Indtagelse af cantharidin kan vise sig at være dødelig, og cantharidin bør aldrig bruges omkring øjnene eller øjenlågene, da det kan forårsage erosion af membraner omkring øjnene.

Bivirkninger

Efter brugen af ​​cantharidin kan kemikaliet forårsage fornemmelser af prikken, kløe og brænding. Disse symptomer kan forekomme inden for et par timer med anvendelse. Brænding er mest mærkbar, når blærerne begynder at danne sig på applikationsstedet. Huden kan også blive hævet og føles ubehageligt at røre ved. Huden kan være meget øm i op til en uge, men når området er helt helet, er vorten eller væksten væk, uden synlig ardannelse.

Healing

Bliv aldrig blæren, når den er dannet. Popping en blister kan føre til en infektion i huden. Du kan bruge salve som Bacitracin og holde blæren dækket, hvilket vil hjælpe med helbredelse. Ispakninger kan bruges på det lokaliserede sted for at reducere hævelse og hjælpe med at lindre den smerte, der kan være forbundet med behandling med cantharidin. Meget sjældent kan infektion forekomme, men hvis du opdager, at du kører en feber over 101 grader F, hvis du har pus oozing fra stedet eller hvis du har ekstrem rødme og hævelse på det behandlede sted, skal du straks kontakte din læge.

Bivirkninger

Nogle gange kan intens brænding og kløe forekomme. I abstrakt fra Arkiverne af Dermatologi kan der også forekomme det, der er kendt som satellitvorter. Disse vorter kan danne en lille ring omkring det originale sted af vorten, der blev fjernet. Pigmentering af huden kan også forekomme, men det er sjældent.

Del:
Kommentarer