Calcium Deposit Symptomer

Calcium Deposit Symptomer

Opbygningen af ​​calciumindskud i kroppens bløde væv er kendt som calcinose. Der er flere hovedtyper af calcinose; hver kategori anses for at være forårsaget af forskellige faktorer, og hver har sit eget karakteristiske sæt af symptomer, selvom nogle kan være ens. Calcinosis sufferers har en række tilgængelige behandlingsmuligheder; Den bedste behandling for enhver person bestemmes dog af omfanget af hans eller hendes tilstand.

aspekter

Calciumaflejringer forekommer, når store mængder calciumphosphatkrystaller klumper sammen i kroppen. Disse forekomster kan forekomme i noget blødt væv i kroppen og akkumuleres ofte nær organer, led og direkte under huden. De mest almindelige steder for calciumindskud er under fingers hud, og nær skuldre, knæ eller albuer, men indskud kan forekomme overalt. Klumperne, der er bløde og små i starten, hærder og vokser gradvist over tid. Afhængigt af deres placering kan de forårsage en række ubehagelige symptomer.

Placeringen, sværhedsgraden og symptomerne i forbindelse med indskud afhænger i vid udstrækning af typen af ​​calcinose. Der er to hovedkategorier af calcinose: metastatisk og dystrofisk.

Metastatisk calcinose symptomer

Metastatisk calcinose forekommer almindeligvis hos personer, der lider af nyresygdom, overaktive parathyroidkirtler (der resulterer i unormalt høje calciumniveauer) eller underaktive parathyroidkirtler (hvilket resulterer i unormalt høje fosfatniveauer). Patienter, der lider af metastatisk calcinose, kan udvikle hvide calciumindskud under deres hud; hvis huden bryder op, kan der frembringes en hvid, kalkholdig væske. Aflejringerne i denne tilstand af tilstanden kan også forekomme nær leddene, især skulderleddet, og alvorlig skuldersmerter og betændelse kan opstå, da depositumet bliver større.

Dystrophic calcinosis symptomer

Dystrofisk calcinose forekommer ikke på grund af unormale calcium- eller fosfatniveauer, men i en del af blødt væv, som for nylig er blevet beskadiget, enten gennem kirurgi, skade eller fra autoimmune sygdomme som reumatoid arthritis. I tilfælde af dystrofisk calcinose kan calciumindskud ikke være smertefuldt i starten, men kan forårsage alvorlig smerte og betændelse, da klumperne vokser i størrelse. Hvis indskuddet er placeret i nærheden af ​​et organ, kan de forårsage smerte og symptomer, der er specifikke for det organ, de presser imod.

Ă…rsager

Metastatisk calcinose er forbundet med systemiske sundhedsproblemer, men årsagen til dystrofisk calcinose er ukendt. Kvinder mellem 35 og 65 år plejer at blive diagnosticeret oftere med sygdommen end mænd, og nogle studier tyder på, at arvelige abnormiteter i fosfatets metabolisme også kan spille en rolle.

Behandlinger

Medicinering og kirurgisk fjernelse er de to vigtigste behandlingsmuligheder for personer, der lider af calciumindskud, selvom det ikke er effektivt at forhindre nye indskud i at blive dannet i fremtiden. Antikoagulationsmedicin kan reducere størrelsen af ​​små aflejringer, mens antiinflammatoriske lægemidler kan bruges til at mindske smerten forårsaget af forekomster i nærheden af ​​leddene. Når calciumforekomster bliver ekstremt store eller truer med et organ, er kirurgisk fjernelse den hurtigste og mest effektive løsning.

Del:
Kommentarer