Bunden af ​​mund smerter

Bunden af ​​mund smerter

Smerter i bunden af ​​foden er præget af flere symptomer. Årsager er vidtrækkende, men drejer sig typisk om skade og midlertidigt ubehag. Mens det er let at behandle, kan fodsmerter være en af ​​de mere svækkende og ubelejlige komplikationer at leve med, da foden bruges så meget i løbet af den gennemsnitlige dag.

Årsager

Smerter i bunden af ​​foden er forårsaget af en lang række kilder. Tendonitis er en komplikation, der forårsager smerte kombineret med betændelse, som ofte påvirker akillessenen og hælen. Muskeltårer og knoglefrakturer skyldes almindeligvis sportsrelaterede skader og kan forårsage kronisk smerte (smerte, der varer længere end tre måneder). Stammer, blå mærker og forstuvninger kan skyldes konstant slid eller intenst traume i bunden af ​​foden. Årsager kan endda være enkle som at træde på en skarp genstand.

Symptomer

Smerter er kendetegnet ved adskillige fornemmelser, som forbrænding, smerter, stabbing, bankende og trækker. Smerter kan forårsage svaghed, hvis de ledsages af en komplikation af muskler og ledbånd. Betændelse er et almindeligt symptom på flere fodskader. Da smerte ofte forværres af bevægelse, kan immobilitet skyldes kronisk fodsmerter.

Plantar Fasciitis

Plantar fasciitis opstår, når et band af bindevæv (kendt som plantar fascia) bliver betændt og smertefuldt. Det er den mest almindelige form for hælens smerte. Bortset fra betændelse er det kendetegnet ved en følelse af stikkende smerter, der opstår, når man går. Smerter kan falde hele dagen som foden bliver limber, men vender normalt tilbage efter at have stået op fra et siddende eller udsat position. Det er især almindeligt blandt folk, der løber, selvom det er overvægtigt eller gravid, kan det også øge risikoen for at udvikle plantar fasciitis.

Behandling

Medicin er tilgængelig for kedelig smerte og forhindrer betændelse. Lægemidler som Ibuprofen bekæmpe fodsmerter og nedsætte hævelse forbundet med tendonitis. Over-the-counter medicin som Tylenol eller Aspirin kan også hjælpe med at lindre mild smerte. Ved kronisk fodsmerter kan der kræves højt receptpligtige smertestillende midler. Tal med en læge, før du bruger dem, så mange kan være vanedannende, hvis de bruges ukorrekt.

Massage terapi og akupunktur kan give en vis grad af lindring for mavesmerter. Disse reducerer ubehag ved at stimulere nerveender og manipulere kemiske smertestillende receptorer.

Der er også flere hjem retsmidler, der kan udføres for at lette smerte på bunden af ​​foden. Komprimer området med atletisk tape for at forhindre ufrivillig bevægelse, hvis smerten er bevægelsesfølsom. Påfør ispakninger eller poser med frosne grøntsager til området, hvis smerter ledsages af betændelse. Løft foden over legemet, når du ligger ned.

Forebyggelse / Solution

Brug sko, når du løber eller træner. Dette giver korrekt støtte til din fod og mindsker chancen for at skære eller skære bunden af ​​foden. Sørg for, at dine sko fastholder korrekt polstring og ikke er for små eller store. Undgå at ignorere smerter i bunden af ​​din fod, især hvis det vedvarer eller udvikler sig mere end et par minutter. Anvend ikke unødigt pres eller kraft på din fod, da dette ofte forværrer symptomer og forlænger ubehag.

Del:
Kommentarer