Bogens og pilens historie

Bogens og pilens historie

Bueskydning, eller brugen af ​​bue og pil, er en af ​​mands ældste krigsførelse og jagtteknologi. På trods af sin alder, eller måske på grund af det, var bueskydning fortsat populært selv i begyndelsen af ​​det 21. århundrede. At kende pilens og pilens historie kan forklare denne fortsatte fascination med en af ​​de mest primitive teknologier, man kender til.

Historie

Stenalder mennesker var de første til at bruge bue og pile, selvom de første mennesker til at "opfinde" bøjningen og pilen er tabt i tidens tider. I de tidlige år var buer forholdsvis enkle anliggender, der blev bygget ud af et flot træ og spændt med en snor fremstillet af dyrearm. Også pile var relativt enkle, der kræver en relativt lige krop (kaldet akslen), en sting og fjeder for stabilitet under afbrænding. Buen og pilen gjorde det muligt for mennesker at dræbe fra en stor afstand med en rimelig grad af nøjagtighed, som sandsynligvis reddede mange liv. Forud for opfindelsen af ​​bue og pil blev dyr som mammoths, hulbjørner og sabertandede tigre dræbt i relativt kort rækkevidde med spyd. Buer og pile sætter en større afstand, og muligheden for at skyde fra et bakhold, mellem byttet og jægeren. Som den menneskelige teknologi avancerede, først til kobberalderen, derefter til bronze og endelig jernalderen, udviklede bøjer og pile i samme tempo. Stenpilehoveder blev erstattet af bronze, som igen blev erstattet med jern, for eksempel.

Identifikation

Selv om pile forbliver stort set ens med hensyn til grundlæggende design, er de alligevel som teknologisk avancerede og specialiserede som buer, der brænder dem. Pilhoveder af særprægede stilarter blev produceret af visse mennesker som en kulturel identifikator. Scythians, for eksempel, tippet deres pile med karakteristiske trifoil (kløverformede) pilehoveder. Engelske longbowmen i løbet af hundrede års krig lavede længe, ​​tynde pile kaldet "bodkin" pile for bedre slag hul i fransk ridderpantseret. Også indfødte amerikanere kunne identificere hinanden ved hjælp af de stilarter af pilehoveder, der var brugt, selv om der ikke var andre beviser til rådighed.

Tidsramme

Buer kan have begyndt som simpelt træ stavet med gut strings, men de blev ikke så. Nogen gange før 1200 f.Kr., kom der sammensatte bugser på slagmarken. Sammensatte buer bruger en trækerne med horn limet til indvendig kurve og senge limet til den ydre kurve. Da horn komprimeret og sprang tilbage i form og sener strækket og snappede tilbage i form, var kraften afledt af en sammensat bue meget kraftigere end de fleste enkle træbuer. Assyriere, der angreb på egyptiske hærer var for eksempel så imponerende, at egyptiske hære inden for få år havde deres egne fortolkninger af sammensatte bøjer. Sammensatte buer enten filtreret gennem Europa og Asien eller blev opdaget uafhængigt inden for få århundreder af deres udseende på slagmarkerne i Asien Minor (Mellemøsten). Kina, Japan, Korea, Egypten, Mesopotamien, Østeuropa og Middelhavsområdet samfund udviklede alle deres egne versioner af den sammensatte bue inden for århundreder af hinanden.

typer

Pilhoveder udviklet sig til at imødekomme forskellige behov, da menneskeheden tilpassede buer og pile gennem århundrederne. Standardpilehoveder er "V" -formede, men de, der bruges til målpraksis (træning nye bueskytter) var ofte kun hætter uden forhindringer. Dette gjorde det muligt for bueskydningsinstruktører at genbruge pile flere gange og reducere omkostningerne ved at træne nye bueskytter. Fuglejagt krævede en anden tilpasning; stumme hoveder, der ikke ville passere gennem fuglen (og muligvis tillade det at fortsætte med at flyve i mindst et stykke tid), men ville bryde de sprøde hule knogler ved indflydelse. Fiskepilehoveder blev hakket på en sådan måde, at de stod i fiskens kød og blev ofte fastgjort til fods for at spole fisken ind.

Funktioner

Buer og pile gik kun langsomt ud af favør med fremkomsten af ​​pistolpulver og skydevåben. Normalt blev tidlige skydevåben brugt til at forstærke bueskyttere, som da også kunne have brugt en permutation af bue og pil kaldet "armbue". Selv under Coronados erobringer i Latinamerika, var crossbowmen ansat næsten lige så ofte som musketerer, da de kæmpede indianere. På Custer's sidste stand brugte indianere i en kombination af skydevåben og traditionelle buer og pile til at dræbe den amerikanske kavaleri. I 1900, ved den anden moderne olympiske lege, blev bueskydning inkluderet som en olympisk sport. I USA er buejagesæsonen ofte adskilt fra riffel (pistol) jagtsæson.

Del:
Kommentarer