BMI-kalkulator efter overgangsalderen

BMI-kalkulator efter overgangsalderen

At bo på toppen af ​​dit helbred er afgørende for at aldre godt. Dit kropsmasseindeks er en nyttig indikator for dit helbred. Brug BMI til at vurdere, om din vægt er sund i enhver alder, men tag særlige hensyn, hvis du er en postmenopausal kvinde, når det gælder tolkning af tallet.

Grundlæggende formel

Formlen til beregning af BMI er simpelthen din vægt i kg divideret med din højde i kvadratmeter. Denne formel bruges til alle uanset køn eller alder. Hvis du foretrækker det, kan du bruge amerikanske målinger til at beregne dit BMI. Du skal bare dele din vægt i pund med kvadratet af din højde i tommer og multiplicere med en konverteringsfaktor på 703.

Hvad det mĂĄler

BMI er ikke et direkte mål for kropsfedt, men en metrisk, der korrelerer med kropsfedt over hele befolkningen. Hvis du f.eks. Har en BMI på 30, betyder det, at du har 30 kg fedt pr. Meter højde kvadreret. Mens BMI ikke måler kropsfedt direkte, korrelerer det med kropsfedt hos postmenopausale kvinder. En undersøgelse offentliggjort i den akademiske tidsskrift i oktober 2002, "Fedmeforskning", fandt en stærk tilknytning mellem BMI og kropsfedtprocent hos postmenopausale kvinder. Dette tyder på, at postmenopausale kvinder med højere BMI generelt vil have en højere procentdel af kropsfedt.

Tolkning af BMI

BMI bruges til at klassificere individernes vægtstatus. Ifølge National Institutes of Health er et BMI på 18,5 til 24,9 betragtes som normalt. Alt under dette interval betragtes som undervægtigt. Et BMI på 25 til 29,9 betragtes som overvægtigt, og alt over dette er kategoriseret som overvægtigt. Men ifølge undersøgelsen "Fedmeforskning" kan disse klassifikationer "være vildledende" for postmenopausale kvinder. Forskerne anbefaler, at NIH bruger et BMI på 25 eller derover som indikator for fedme hos postmenopausale kvinder, snarere end den nuværende standard på 30.

Overvejelser

Fordi BMI ikke er et direkte mål for kropsfedt, bør du konsultere din læge for at finde ud af om din vægt er sund. Din læge vil se på faktorer, der påvirker din vægt, såsom kropssammensætning. Din læge vil være bedre i stand til at fortolke dit individuelle BMI og om nødvendigt kunne udføre en direkte test af dit kropsfedt - som f.eks. En hudfoldprøve - for at få et mere præcist billede af dit helbred.

Del:
Kommentarer