BMI-indekset efter overgangsalderen

BMI-indekset efter overgangsalderen

Efter overgangsalder er kvinder mere tilbøjelige til at have et højere BMI eller body mass index. Hvis din BMI er for høj, hvilket betyder at du bærer en usund vægt for din højde, kan det være på tide at ændre den livsstil du blev vant til i yngre år. At være overvægtig kan øge risikoen for type 2 diabetes, højt blodtryk og højt kolesteroltal, hvilket gør dig mere sårbar over for hjertesygdomme - den første dræber af både kvinder og mænd.

Hvordan BMI virker

BMI-formlen er den samme for voksne i alle aldre og faktorer i højde og vægt for at bestemme, om du falder inden for et normalt vægtinterval. For at beregne dit BMI fordeler du din vægt i pund med din højde i tommer, og multiplicerer resultatet tiderne 703: For eksempel har en 5-fods-5 kvinde, der vejer 140 pounds, et BMI på 23,8. Et BMI på under 18,5 betragtes som undervægt, en BMI mellem 18,5 og 24,9 er normal, en BMI på 25,0 til 29,9 betragtes som overvægtig og en BMI på 30 og højere indikerer fedme.

BMI efter overgangsalderen

I en undersøgelse, der blev offentliggjort i tidsskriftet "Anthropological Review" i 2013, studerede forskere kropsvægt og fedtfordeling i mere end 10.000 kvinder mellem 25 og 95 år. De fandt ud af, at postmenopausale kvinder havde højere BMI end præmenopausale kvinder, og at kvinder lagrede mere fedt i deres midsektioner efter overgangsalderen. Forskere konkluderede, at hormonelle ændringer i overgangsalderen påvirker den måde kroppen lagrer fedt på, og at postmenopausale kvinder har større risiko for vægtrelateret sygdom.

Årsager og forebyggelse

Selv om hormoner kan være skyld i ekstra mavefedt efter overgangsalderen, er de sandsynligvis ikke ansvarlige for de fleste vægtforøgelser, ifølge MayoClinic; livsstil og genetisk makeup har mere effekt på vægten. Når du bliver ældre, mister din krop muskelmasse - især hvis du er inaktiv - hvilket reducerer dit stofskifte eller den hastighed, hvor du forbrænder kalorier. For at bekæmpe vægtforøgelse skal du deltage i mindst 150 minutters aerob aktivitet hver uge, såsom svømning, jogging eller brug af en elliptisk maskine. Du bør også arbejde på muskelbyggende aktiviteter, som f.eks. Løftevægte eller udføre lunges, situps og pushups, mindst to gange om ugen. Du må også ikke være i stand til at spise så meget som du gjorde i din ungdom uden at gå i vægt efter 50 år brænder de fleste kvinder omkring 200 færre kalorier om dagen end i deres 30'erne og 40'erne.

BMI begrænsninger

Selvom BMI er et nyttigt værktøj, giver det ikke meget indblik i kroppens sammensætning. De fleste fedme-relaterede sygdomme er forbundet med fedtniveauer og ikke vægt fra muskelmasse eller andre væv - og du kan have en normal BMI, men overskydende kropsfedt, hvilket gør dig teknisk overvægtig. Dette er mere almindeligt blandt kvinder end mænd, og du kan være særlig udsat for risiko, hvis du taber betydelig muskelmasse efter overgangsalderen. For et mere præcist billede af dit helbred, anmode om en kropssammensætningstest fra din læge.

Del:
Kommentarer