Bliver højt blodtryk træt?

Bliver højt blodtryk træt?

Højt blodtryk (også kendt som hypertension) er en sund tilstand, der kan gå ubemærket i lang tid, indtil symptomerne skrider frem til det punkt, hvor de forstyrrer en persons daglige rutine. Lethed og træthed er typiske symptomer for personer, der lider af ubehandlet højt blodtryk.

Hvad er træthed?

Træthed defineres som et midlertidigt tab af energi og styrke og en generel følelse af lethed. Træthed er et normalt svar, når din krop eller sind beskæftiger sig med anstrengende aktiviteter, eller hvis du ikke er tilstrækkeligt rustet.

Træthed som et symptom på højt blodtryk

Træthed, der præsenterer sig uden nogen åbenbar årsag, er normalt et symptom på underliggende problemer, såsom højt blodtryk.

Hvorfor får du svært træt blodtryk?

Symptomer på højt blodtryk, som træthed, opstår ofte som følge af ukorrekt blodcirkulation af blod og ilt i kroppen, hvilket kan skade vitale organer som hjernen, hjertet og nyrerne.

Hvad kan jeg gøre om min træthed?

Den bedste måde at lindre symptomer på træthed er at behandle den underliggende årsag, i dette tilfælde højt blodtryk.

Højt blodtryksbehandling

Behandling involverer normalt medicin og en kost rig på frisk frugt og grøntsager, fuldkorn og magert protein. Det anbefales også, at alkoholforbrug, rygning og saltindtagelse reduceres eller elimineres. At få nok calcium, magnesium og kalium og engagere sig i moderat træning dagligt vil også bidrage til at fremme et sundt blodtryk og øge energiniveauet.

Advarsel

Ubehandlet højt blodtryk kan øge risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde. Hvis du oplever symptomer som uforklarlig træthed, hovedpine, sløret syn, kvalme eller svimmelhed, skal du straks kontakte din læge.

Del:
Kommentarer