BlĂĄ LED Lysfarer

BlĂĄ LED Lysfarer

Selvom nethinden i det menneskelige øje har mange indbyggede forsvar mod skadeligt lys, såsom beskyttende kemikalier, eksisterer der risiko for permanent skade fra eksponering for blåt LED-lys.

Identifikation

Lysdiode, eller LED, er elektrisk energi udgivet som lys. Det er typen af ​​lys, der ses på et digitalt ur, displayvinduet på en dvd-afspiller og endda tallene på en mikrobølgeovn. Næsten alle elektroniske genstande, der skal vise bogstaver eller tal, bruger LED'er.

Skadelige virkninger

Huden i det menneskelige øje håndterer ikke blåt lys godt. Læge Sliney fra US Army Center for Sundhedsfremme og Forebyggende Medicin i Maryland siger, at blå lys sender et ekstremt intens signal til øjets muskler, der fortæller dem at lukke. Dette kan forårsage svære hovedpine og kvalme. Intenst blåt lys kan også forårsage permanent fotokemisk skade på øjet.

Forebyggelse / Solution

Ifølge Macular Degeneration Support Foundation er forskellige kemikalier i øjet som xanthophyll, catalase og melanin beskyttet mod skadelig blå LED lys skade. Linsen på øjet påtager sig en gullig nuance som kroppen aldre, hvilket også modvirker disse skadelige virkninger. Men da disse forsvar kan svække over tid, er det bedste handlingsforanstaltning at undgå eksponering i første omgang.

Del:
Kommentarer