Bivirkninger ved at tage kelptilskud

Bivirkninger ved at tage kelptilskud

Kelp er en slags brun eller grøn tang. Et populært sundhedstilskud er generelt markedsført for at hjælpe med vægttab, lav skjoldbruskkirtelfunktion, højt blodtryk og gigt. Den indeholder en høj koncentration af folsyre og flere andre vitaminer og mineraler, herunder jod.

Jod

I nogle udviklingslande er mangel på kostjod forbundet med fødselsdefekter. Men få mennesker i USA eller Vesteuropa har brug for mere jod i deres kostvaner. Mange kelptilskud indeholder også mere end det anbefalede daglige tillæg af jod. Og mens kelp har været fremmet som en kur eller i det mindste lettelse for skjoldbruskkirtlen problemer, som kan føre til ekstremt vægttab eller gevinst, er det mere sandsynligt, at for meget iod faktisk kan forårsage skjoldbruskkirtlens ubalance. Desuden har nogle få undersøgelser forbundet med overdosis af jod med acne.

Forurening eller forurening

Mange dele af havet er forurenet med giftige metaller. Hvis kelp høstes fra et forurenet område, kan disse toksiner være inkluderet i et tillæg. Ifølge en undersøgelse kan nogle kelptilskud være kontamineret med arsen, som kan være fatalt i store doser. Symptomer på arsenforgiftning kan omfatte hukommelsestab, hårtab, hovedpine, døsighed og forvirring. Hvis du tager kelp kosttilskud og oplever nogle usædvanlige symptomer, bør du stoppe med at tage tilskuddet og straks kontakte din sundhedspersonale.

Allergiske reaktioner

Hvis du er allergisk over for kelp eller nogen ingrediens i et tillæg, kan du opleve åndenød; kløe eller elveblader på nogen del af din hud; eller hævelse i halsen, ansigtet eller andre områder af din krop. Kløende eller vandige øjne og overdreven nysen eller løbende næse er normalt symptomer på miljøallergener, men det kan også indikere en allergisk reaktion på en fødevare eller et supplement. Hvis du har mistanke om, at du er allergisk over for et tillæg, skal du straks stoppe med at tage det, og hvis symptomerne fortsætter, skal du kontakte din læge hurtigst muligt.

Drug Interactions

Kelp er en blodfortynder. Tag det ikke med aspirin eller noget andet lægemiddel for at reducere blodtrykket. Det kan også medføre et fald i røde blodlegemer eller blodplader. Og mens blodfortyndere bruges til at nedsætte blodtrykket, kan kelp også forårsage højt blodtryk hos nogle mennesker.

Fordele

Kelp er tænkt at hjælpe med vægttab, gigt, reumatisme og nogle skjoldbruskkirtlen (selv om det kan forværre andre). Det er en god kilde til mange vigtige vitaminer og mineraler, herunder kalium, jod, brom, protein og vitamin C og vitamin B-2. Det virker også som en blodfortynder, som kan være til gavn for mennesker med højt blodtryk.

Del:
Kommentarer