Bivirkninger og symptomer på lav østrogen

Bivirkninger og symptomer på lav østrogen

Estrogen er et hormon til stede både hos mænd og kvinder, men er dominerende hos kvinder. Hormoner er budbringere, der transporterer information og instruktioner til forskellige dele af kroppen og påvirker næsten alle celler og organer. Estrogen er påkrævet for flere vigtige funktioner i en kvindes krop. Det holder huden jævn og fugtig, holder kroppens indre termostat i orden, hjælper med regulering af kolesterolniveauer, forhindrer hukommelsestab, er nødvendig for korrekt knogledannelse og vækst og udvikling af kvindelige seksuelle egenskaber og reproduktion.

Symptomer på lav østrogen

Østrogenmangel forårsager hårtab, blød hud, vægtforøgelse, kløe og tør hud. Østrogenmangel kan også forårsage smerte, såsom hovedpine, rygsmerter, mavesmerter og (i alvorlige tilfælde) smerter fra spinal læsioner og udtyndingsben. Almindelige symptomer på østrogenmangel er blinklys, uregelmæssig menstruation, vaginal tørhed, inkontinens og humørsvingninger.

Årsager til mangel

Østrogenproduktion i æggestokkene sænker og til sidst stopper omkring 50 år, når en kvinde når overgangsalderen. På det tidspunkt kommer alle østrogener, der produceres i kroppen, fra binyrerne. Andre faktorer kan forårsage østrogenmangel på tidligere tidspunkter i en kvindes liv, såsom at have en hysterektomi.

Psykologiske virkninger

Fælles psykologiske symptomer forbundet med lave østrogenniveauer er angst, humørsvingninger, irritabilitet, depression, frustration, nervøsitet, utålmodighed og manglende koncentration. For mange kvinder kan disse virkninger have en vidtrækkende virkning på deres liv, hvilket skaber svært ved at opretholde sunde relationer, håndtere stress og opretholde følelsesmæssig sundhed generelt.

Langsigtede risici

En kronisk tilstand af østrogenmangel kan føre til øget risiko for hjerteanfald og slagtilfælde. Flere undersøgelser indikerer også svaghed, svimmelhed, angst og hjertebanken er alle almindelige hos kvinder med kronisk lave østrogenniveauer. Ethvert af disse symptomer kan være tegn på en eksisterende eller kardiovaskulær risiko. En langsigtet mangel kan også medføre andre problemer, såsom vaginale infektioner, osteoporose, svær depression og fordøjelsesforstyrrelser.

Advarsel

Hormonmedicin, der normalt foreskrives for østrogen ubalance eller mangel, er kendt for at forårsage kræft, hjertesygdom og mange andre alvorlige sundhedsrisici. Der eksisterer alternative løsninger, der er naturlige, ikke-toksiske og ikke bærer disse farlige risici. For eksempel indeholder sojaprotein og flere urter phytoestrogen (plante østrogen). Phytoestrogen efterligner østrogen produceret af kroppen og udfører de samme funktioner i kroppen. Mange kvinder har korrekt korrigeret en hormon ubalance naturligt uden stoffer.

Del:
Kommentarer