Bivirkninger, der kan forekomme Skifte fra Lexapro til Cymbalta

Bivirkninger, der kan forekomme Skifte fra Lexapro til Cymbalta

Depression er en tilstand, der påvirker millioner af amerikanere på daglig basis, med varierende intensitetsniveauer. Derfor formulerer lægemiddelvirksomheder konstant og tester nye lægemidler, der kan behandle depression mere effektivt end de almindeligt anvendte SSRI'er (selektive serotoninreoptagelseshæmmere). Producenterne begyndte at kigge mod andre neurotransmittere, såsom norephinephrine, for at behandle tilstanden mere effektivt. Skift fra en SSRI som Lexapro til Cymbalta kan forårsage nogle uønskede bivirkninger.

Hvad er en SSRI?

Ifølge Mayo Clinic er selektive serotonin-reuptakehæmmere som Lexapro karakteriseret ved at målrette kun en af ​​hjernens neurotransmittere forbundet med depression, serotonin. Narkotika af denne klasse arbejder ved at blokere receptorer i hjernen fra at tage tilbage serotonin, hvilket resulterer i mere at være til stede i hjernen. Det er almindeligt antaget, at stemningen er forhøjet. Narkotika af denne familie er imidlertid ikke en garanti for, at din depression vil blive lindret, da der er et stort antal mennesker, der har "behandlingsresistent depression." For disse personer er der andre lægemidler til rådighed.

Cymbalta

Cymbalta, som Lexapro, virker som en reuptake inhibitor af serotonin. I modsætning til Lexapro fungerer Cymbalta som en genoptagelseshæmmer af en anden neurotransmitter, norfinephrin, der gør den til en SSNRI. Norepinephrin, ifølge drugs, ligner adrenalin og påvirker direkte humør og energiniveauer. Det gør det ved at "indsnævre blodkarrene og øge blodtryk og blodsukker (sukker) niveauer." Således vil behandling, der omfatter forebyggelse af genoptagelse af denne neurotransmitter, øge energiniveauet og hjælpe med at forbedre stemningen for dem, der ikke reagerer alene på serotoninbehandling.

Skifter fra Lexapro

Da Lexapro er strengt et SSRI, påvirker det ikke på nogen måde norfinephrinniveauerne. Hvis din læge har anbefalet at skifte dig til Cymbalta, er der nogle få bivirkninger, der kan opstå, der kan være generende. Hvis du har taget Lexapro i over en måned, er chancerne for, at dine serotoninniveauer allerede er højere end normalt, så det vil sandsynligvis ikke forårsage nogen SSRI-bivirkninger, hvis du skifter til Cymbalta. Det vil dog forårsage bivirkninger relateret til at tilføje en norepinephrin reuptake inhibitor til din medicin regime.

Mulige SSNRI bivirkninger

Drugs siger, at bivirkninger relateret til stigende norepinephrinniveauer inkluderer, men er ikke begrænset til: ryster, neurose, angst, søvnbesvær, vrede, forandring i humør eller adfærd, slibning af tænder, hyperaktivitet og andre. Disse bivirkninger er nemme at forstå, da norepinehphrin er direkte relateret til energiniveauer. Disse virkninger vil gå væk efter at have taget lægemidlet i længere tid, men for mange får dem til at afbryde brugen af ​​lægemidlet.

HĂĄndtering af bivirkninger

Som du har taget Lexapro, vil du højst sandsynligt ikke føle de almindelige bivirkninger, der er forbundet med serotoninoptagelseshæmmere som tør mund og øget svedtendens. Det er vigtigt at huske på, at Cymbalta virker anderledes end Lexapro og kan resultere i at føle nogle af SSRI-bivirkningerne, selvom det typisk er svagere.

Tips

Virkningerne af at skifte til et antidepressiv middel, der virker på to neurotransmittere i modsætning til en, er gavnligt, hvis du ikke har oplevet nogen hjælp fra Lexapro. Cymbalta kunne holde svaret på din depression, hvis du er villig til at dedikere den tid, der er nødvendig for at dette stof kan virke. Hvis bivirkninger er besværlige eller påvirker dit liv negativt, skal du straks tale med din læge, da han måske vil ændre dig et andet stof eller en kombination af en SSRI (som f.eks. Lexapro) sammen med en anden medicin, der udelukkende virker på norepinephrin, som f.eks. Wellbutrin. For nogle tager to separate lægemidler færre bivirkninger.

Del:
Kommentarer