Bivirkninger af Lupron Injections for Prostate Cancer

Bivirkninger af Lupron Injections for Prostate Cancer

Lupron er en injicerbar hormonbehandling, der anvendes til behandling af prostatakræft. Når stoffet administreres regelmæssigt virker det med hypofysen for at stoppe produktionen af ​​det leutiniserende hormon, der stimulerer testikler til fortsat at frigive testosteron. Det nedsætter dramatisk niveauerne af testosteron hos mænd til kastration niveauer. Mens manglen på testosteron kan have en positiv effekt på at stoppe prostatacancer, kan Lupron injektioner have nogle ubehagelige bivirkninger.

Indledende symptomer

Efter Lupron-injektion oplever patienter ofte rødme, hævelse, brænding eller kløe på injektionsstedet. Dette bør ikke vare mere end et par dage. Da Lupron virker ved at ændre hormonniveauer i kroppen, kan det producere en række umiddelbare symptomer. De mest almindelige af disse er hot flashes, svarende til dem, der opleves af menopausale kvinder. Knoglesmerter og problemer med urinering oplever også ofte i starten af ​​Lupron behandling. Brystsmerter og hævelse er også mulig.

Seksuelle bivirkninger

Da Lupron er en hormonbehandling, der nedsætter testosteron, kan det have en dramatisk effekt på en manns seksualitet. Testiklerne kan falde i størrelse. Mange mænd vil også opleve en nedsat libido eller manglende seksuel lyst. Uden passende niveauer af testosteron i kroppen er impotens en mulig bivirkning af Lupron-behandling.

Andre problemer

Bivirkninger fra Lupron injektioner, der ikke er så almindelige, omfatter gastrointestinale symptomer som forstoppelse, kvalme eller opkastning. Hovedpine og søvnløshed er også blevet rapporteret. Urinfrekvens og infektioner samt hævelse af hænder og fødder er mulige, men ikke almindelige. Hos nogle patienter har ændringer i humør og endda depression fulgt Lupron injektioner. Disse symptomer skal rapporteres til en læge.

Livstruende reaktioner

Selvom der er sjældne, er der vist visse livstruende reaktioner under Lupron-terapi for prostatakræft. De omfatter ændringer i blodtryk og hjerterytme. Kongestivt hjertesvigt og blodpropper er blevet rapporteret af et lille antal Lupron-patienter og kan eller ikke er direkte forbundet med lægemidlet. Allergiske reaktioner er også mulige med enhver medicin. Den, der tager Lupron og oplever alvorlige reaktioner, bør søge øjeblikkelig lægehjælp.

Forebyggelse

Det er muligt at lette nogle af bivirkningerne af Lupron injektioner til prostatacancer. Sørg for at den ordinerende læge er opmærksom på andre lægemidler (over-the-counter og recept) taget. Aspirinprodukter kan øge risikoen for bivirkninger. Det er også en god idé at undgå udsættelse for solen og bære solstik, når du tager Lupron. Undgå alkohol og spise rigtigt kan hjælpe med nogle af bivirkningerne, som kan få tilstrækkelig hvile.

Overvejelser

Ikke alle, der gennemgår Lupron-injektioner til prostatakræft, vil have bivirkninger. Mange af symptomerne produceret af lægemidlet vil mindske over tid og kan forsvinde fuldstændigt, når behandlingen er stoppet. Det er også muligt at justere dosis og hyppighed af injektioner for at lette problemerne. Lupron har vist sig at være effektiv til behandling af kræften. Fordelene og risiciene ved Lupron-injektioner skal vejes af læge og patient.

Del:
Kommentarer