Benadryl & Prostata Problemer

Benadryl & Prostata Problemer

Benadryl er et populært over-the-counter medicin, der forhindrer allergi symptomer. Det er meget effektivt at forhindre hoste, løbende næse og nysen. På den anden side har den også mange bivirkninger, herunder forværrende symptomer på en forstørret prostata.

Prostata

Prostata kirtlen er lige under blæren og wraps omkring urinrøret som det kommer ind i blæren. Selv om det er tæt forbundet med urinsystemet, er prostata også en del af reproduktionssystemet. Dens funktion er at frigive prostatisk væske indeholdende næringsstoffer under ejakulation. Disse næringsstoffer giver sæden en bedre chance for overlevelse inde i vagina, og derfor en bedre chance for at fuldføre befrugtning.

Benadryl

Benadryl er et varemærke for lægemiddeldiphenhydramin HCL. Det tilhører en gruppe stoffer kaldet antihistaminer, der blokerer virkningerne af et stof kaldet histamin, som frigives, når din krop er udsat for allergener. Når histamin er blokeret, forhindres allergiske symptomer. Det kommer i mange former, men er normalt taget oralt. Nogle almindelige bivirkninger omfatter døsighed, tørre øjne og mund eller svimmelhed.

Virkninger pĂĄ prostata

Benadryl kan også påvirke din prostata negativt. En af bivirkningerne ved Benadryl er, at det kan forårsage afbrydelse i dine bækken muskler. Din prostata er omgivet af bækken muskler, der gør det muligt at kontrakt og frigive under ejakulation. Benadryl kan gøre disse muskler kontrakt mere ofte end frigivelse. De fleste mennesker vil ikke bemærke det overhovedet. Men hvis du har en forstørret prostata på grund af infektion, unormal vækst eller normal aldring, kan denne medicin forstærke de symptomer, du allerede oplever.

Forstørrede Prostata Problemer

Infektion kan gøre prostata svulmer. Kræft kan forårsage unormal vækst. De fleste mænd oplever også godartet prostata hyperplasi eller en gradvis prostataforlængelse, som de alder. Uanset årsagen til, at din prostata er blevet forstørret, kan du opleve symptomer som problemer med at urinere eller opretholde en stærk urinstrøm. Du kan også mærke brænding eller smerte under ejakulation eller vandladning. Antihistaminer forværrer disse symptomer og kan føre til manglende evne til at urinere overhovedet eller endda mere smerte.

Behandling

Mænd med forstørrede prostater bør ikke tage Benadryl uden at høre deres sundhedspleje. Hvis din forstørrede prostata skyldes infektion eller usædvanlig vækst, vil din læge behandle disse forhold først. Han vil fortælle dig, hvornår det er sikkert at bruge Benadryl igen. Hvis du har godartet prostata hyperplasi, er din tilstand irreversibel. Afhængigt af hvor alvorlig din tilstand er, vil din sundhedspersonale fortælle dig, om det er sikkert for dig at tage Benadryl. Altid følg vejledningen fra din sundhedsplejerske for at undgå komplikationer.

Del:
Kommentarer