Behandling for vand i lungerne

Behandling for vand i lungerne

Mayo Clinic definerer vand i lungerne eller lungeødem, som "... øget tryk i blodkarrene i dine lunger (som) tvinger væske ind i luftsækkene, hvilket forhindrer dem i at absorbere ilt..." Lungødem kan skyldes en række af sygdomme, herunder hjerteproblemer, lungebetændelse og infektioner. Lungødem er en alvorlig tilstand, og forståelse af, hvordan man behandler tilstanden er vigtig og kan redde livet for dem, der lider af denne uheldige tilstand. Lungødem har brug for øjeblikkelig lægehjælp.

Definer hvad der forårsagede lungeødem

Det er vigtigt at vide, hvad der forårsagede vand i lungerne. Det er en tilstand, der forekommer i tandem med andre sundhedsmæssige problemer. Hjerteproblemer er den mest almindelige årsag til lungeødem, hvor hjerteinsufficiens er den hyppigste af disse hjerteproblemer. En anden almindelig årsag er lungebetændelse. Det er vigtigt at behandle disse sygdomme såvel som lungeødem.

Giv oxygen

Det er vigtigt at give ilt til patienten. Vandet i lungerne gør det vanskeligt, om ikke umuligt, for patienten at trække vejret. Oxygen kan gives via en ansigtsmaske eller i stikprøver placeret i næsen. Hvis tilstanden er alvorlig nok til at fortjene det, kan der trækkes et åndedrætsrør i luftrøret, men det er bedst at undgå en så invasiv behandling, hvis det er muligt. En ventilator eller åndedrætsværn kan være nødvendig.

Vandpiller

Nogle gange kan det være muligt at blot bruge piller til at behandle vand i lungerne. Vandpiller, eller diuretika, hjælper det overskydende vand i lungerne forlader kroppen gennem urinvejen. Disse piller bruges generelt i mindre hændelser af vand i lungerne, da effektiviteten af ​​disse piller ikke er perfekt, og heller ikke er mængden af ​​vand, de er i stand til at fjerne fra lungerne.

Begræns væske og natrium

Dette er et meget vigtigt og let skridt at tage. Før lungødem er fuldstændig behandlet, er væskebegrænsning nødvendig for at undgå at skabe yderligere komplikationer. Natrium bør undgås fuldstændigt, da en virkning af natrium er tilbageholdelse af vand i kroppen. Husk, at selvom væske skal begrænses, er det vigtigt at holde patienten korrekt hydreret for at undgå dehydrering.

Antibiotika

Sommetider er lungeødem forårsaget af infektioner i stedet for hjertesygdomme eller lungebetændelse. I tilfælde af alvorlige infektioner kan antibiotika bruges til at behandle infektionen. Når infektionen er blevet behandlet, skal ovennævnte behandlinger bruges til at håndtere vandet i lungerne.

Del:
Kommentarer