Behandling for en Herniated Disc

Behandling for en Herniated Disc

En herniated disk betegnes også som en bulging disk, sprængt disk eller glidende disk. Når disken forringes, lækker den indre kerne tilbage i rygkanalen. Dette er den del af disken, der egentlig udbukker, idet diskens membranbelægning er den del, der har sprængt eller hernieret.

Betydning

Ca. 90 procent af herniated diske forekommer i L4 eller L5 tømmer regionen eller nederste del af bagsiden. Cervikal herniated disks eller herniated disks af den øverste del af ryggen, forekommer 10 procent af tiden.

Symptomer

En herniated disk ofte forårsager smerter i nedre ryg, balder, ben og fod område. Det får også disse områder til at tingle og blive følelsesløshed. Placeringen af ​​smerten afhænger af hvilken disk er svag. Mængden af ​​smerte afhænger af hvor alvorligt disken presser på spinal eller sciatic nerve.

Ă…rsager

Bare voksende ældre er en ting, der fører til en herniated disk. Vandindholdet i den indre skive tørrer op eller går tabt, og det gør det lettere for yderbeklædningen at briste. Da disken nu er mere kornet end pudset, lækker den ud af bruddet. Du bør nu mere end nogensinde passe på, hvordan du løfter objekter og måske forsøger ikke at løfte meget tunge genstande.

Behandlinger - Mild sager

Det første skridt i behandling er at se din læge. Sammen kan du bestemme hvilken behandling der passer til dig. Næsten sikkert, du vil have en MR til ham at foretage en ordentlig diagnose. Hvis din smerte ikke er for stor, kan han ordinere smertestillende medicin til dig. Dette kan omfatte over-counter smertestillende midler eller for mere alvorlige smerter, en receptpligtig smertestillende. Han vil sandsynligvis fortælle dig at hvile og undgå anstrengende aktiviteter. Han kan også anbefale stretchøvelser, varm eller kold terapi, trækkraft eller elektrisk stimulering.

Behandling - alvorlige tilfælde uden kirurgi

Hvis MR og mængden af ​​smerte lider begrunde det, vil din læge henvise til en neurokirurg til behandling. Nevkirurgen kan behandle dig med en nerveblok, som midlertidigt vil lindre smerten i en periode på uger til måneder. Dette kan være længe nok til, at smerten reduceres naturligt til et tåleligt niveau.

Behandling - alvorlige tilfælde, endoskopisk kirurgi

Der er to typer kirurgi: minimal invasiv kirurgi og dekompression kirurgi. I minimal invasiv operation, kaldet endoskopisk eller endoskopisk diskektomi, laves et lille snit i ryggen. Dette gør det muligt for kirurgen at anvende suge eller små værktøjer til evakuering af lækagen fra disken. Et lille kamera bruges til kirurgen til at se sit arbejde, så ingen knogle er skåret. Såret er lukket med en lille bandage.

Behandling - alvorlige tilfælde - dekompression kirurgi

Med dekompression kirurgi er der to valg. Med en diskektomi har du et større snit og en del af disken fjernes. Lægen kan også fjerne en lille del af det område, der hedder facetsvædet, der kan presse på rygmarven. En mikrodiskektomi kan udføres. Dette ligner en standard diskektomi, medmindre et mindre snit er lavet. Kirurgen udfører operationen, mens du kigger gennem et mikroskop, og fjerner beskadigede dele af disken.

Del:
Kommentarer