Behandling for en blodprop i benet

Behandling for en blodprop i benet

En blodprop i benet kaldes videnskabeligt dyb venetrombose (DVT). DVT opstår, når blodpropper i en af ​​de større vener i benet, lårene eller bækkenet. En blodpropp blokerer blodets blod gennem kroppen. Denne blokering forårsager smerte, hævelse og varme i det udførte ben eller under området af blodproppen. Heldigvis findes der metoder til behandling.

DVT

DVT er en meget alvorlig lidelse i vaskulærsystemet. Blokeringen kan forårsage betændelse i venen og det omkringliggende område kendt som thrombophlebitis. En af de største risikofaktorer for DVT opstår, når blodproppen bryder væk fra venen og indgiver i lungerne. Når dette sker, kaldes det en lungeemboli. Lungemboli kan føre til vejrtrækningsvanskeligheder og mulig død. Når DVT opdages, er behandling nødvendig.

Behandlingsmuligheder

Den første mulighed for behandling af blodpropper i benet er brugen af ​​antikoagulerende lægemidler som coumadin og heparin. Disse lægemidler bruges som blodfortyndere for at forhindre blod i at opbygge i blodårerne. Disse stoffer hjælper med at forhindre, at blodpropperne rejser til lungen. Disse medicin fås kun gennem en læge. Selv om disse lægemidler ikke bryder sammen clot, forhindrer de risikoen for, at blodproppen bryder af og rejser til lungerne.

trombolytika

Trombolytika er en særlig familie af lægemidler, der gives via en IV; disse lægemidler opbryder koagel eller blodpropper i benet. Disse lægemidler anvendes meget sjældent, kun i livstruende situationer. Som en bivirkning kan trombolytika forårsage intern blødning; derfor bruges den i alvorlige tilfælde.

Kirurgisk behandling

Nogle mennesker kan ikke tage blodfortyndere og især ikke trombolytika. Under disse omstændigheder betragtes en kirurgisk indstilling. Denne kirurgiske indstilling indebærer at indsætte et specielt filter i vena cava, den store vene, der bærer de-oxygenerede blod til dit hjerte. Filteret blokerer en brudt blodprop fra at komme ind i lungerne. Filtret placeres i arterien via en angioplastik, som er et specielt kirurgisk instrument, der kontrolleres af en læge for at navigere gennem kroppen uden omfattende skære- eller vævsforstyrrelser. Dette er en effektiv løsning; medicin er imidlertid den første behandlingsmetode.

Kontakt din læge

Behandling er en meget personlig beslutning. En patient skal føle sig godt tilpas med den handling, der anvendes til at behandle blodproppen eller mulige blodpropper i benet. Vær proaktiv. Gå over enhver form for behandling med din læge for at bestemme den bedste løsning for dig. DVT er en behandlingsbetingelse, der ikke behøver at blive en livstruende lidelse.

Del:
Kommentarer