Behandling for Cushing's Triad

Behandling for Cushing's Triad

Cushings triade er ikke relateret til Cushings sygdom, selv om begge er opkaldt efter neurosurgeon Harvey Cushing. Cushings triade er en kombination af symptomer, der angiver øget intrakranielt tryk (ICP), en farlig tilstand, som altid skal behandles af læger.

Cushing's Triad

Patienter med Cushings triade viser disse tre tegn: udvidelse af pulstryk (hypertension), respiratorisk uregelmæssighed og bradykardi. Cushings triade og den medfølgende ICP er normalt forårsaget af hovedskader eller hjerne tumor, og behandlingen afhænger af den specifikke årsag.

Vurdering

Ifølge online Merck Manual er 10 procent af hovedskader alvorlige. En læge skal vurdere eventuelle tilfælde af Cushings triade for at ordinere den korrekte behandling.

OvervĂĄgning

Hævning af sengens hoved 30 grader kan hjælpe med at reducere ICP. Kranialtrykket hos patienter med Cushings triade overvåges så nøje ved hjælp af en sensor, intraventrikulært kateter eller subarachnoid skrue.

intubering

Intubation for at lindre åndedrætsbesvær er en standardbehandling for patienter med Cushings triade. Nogle tilfælde kan kræve ventilation.

sedation

Ifølge Merck Manual kan sederende personer med Cushings triade være en nødvendig behandling, fordi fysiske reaktioner på smerte, såsom thrashing, kan hæve ICP.

Kirurgi

Ifølge artiklen "Vurdering og håndtering af hovedskader", der optrådte i nødmedicin, kan kirurgi være nødvendigt, når trykket skyldes et hæmatom.

Del:
Kommentarer