Behandling af HPV-virus hos kvinder

Behandling af HPV-virus hos kvinder

Den humane papillomavirus (HPV) er almindelig blandt kvinder i USA. Virusen kommer i mange former, og mindre end en tredjedel af disse overføres gennem seksuel aktivitet. En kvinde kan ikke engang indse, at hun har HPV, medmindre hun udvikler symptomer eller gennemgår en test udført af sin læge. I nogle tilfælde kan HPV forårsage ødelæggende problemer, herunder livmoderhalskræft. Selvom skræmmende, er der mange behandlinger for kvinder, der beskæftiger sig med HPV.

Fakta

Desværre er der ingen måde at helbrede HPV selv. Behandlinger for infektionen kommer i form af symptom kontrol og forebyggelse. Når en kvinde gennemgår en laboratorietest for HPV, og hendes resultater kommer tilbage positivt, kan hendes læge vælge at ikke handle og i stedet se hende tæt på. I mange tilfælde fjerner HPV sig selv og forårsager ikke yderligere skader på livmoderen. Det er ikke videnskabeligt klart, hvad der får nogle kvinder til at være mere tilbøjelige til at udvikle livmoderhalskræft. Kvinder, der ryger, er dobbelt så sandsynlige, at deres modparter kan bukke under kræft på grund af HPV. Derudover kan kvinder med svækket immunsystem være mere tilbøjelige til at gennemgå de forstadiemæssige ændringer i deres celler, der er forbundet med HPV.

effekter

Et synligt symptom på HPV er udviklingen af ​​kønsvorter. Denne tilstand er forårsaget af de typer af HPV, der er mindre tilbøjelige til at forårsage livmoderhalskræft. Genital vorter kan være smertefuldt og pinligt. Behandlinger for kønsvorter omfatter aktuelle lægemidler og en in-office-procedure for at fjerne dem.

kryoterapi

Andre behandlinger af selve viruset omfatter kryoterapi. I kryoterapi fryser lægerne de opdagede celler, som kan være precancerous med flydende nitrogen. En anden mulig løsning er en invasiv procedure kaldet konisering, hvor cellerne fjernes fra livmoderhalsen gennem biopsi.

LEEP

En loop elektrokirurgisk excisionsprocedure (LEEP) kan udføres. Dette er en proces til fjernelse af cellerne ved hjælp af en elektrisk strøm. Det er ikke smertefuldt og meget mindre invasivt end andre behandlinger. Formålet med et LEEP er at fjerne alle celler, der synes at være unormale og som følge heraf forhindre kræftceller til at udvikle sig.

Forebyggelse / Solution

I 2006 godkendte Food and Drug Administration verdens første vaccine mod de typer af HPV, der kan føre til livmoderhalskræft og kønsvorter. Denne vaccine, der hedder Gardisil, anbefales af læger til piger mellem 11 og 12 år. Også fordi der i nogle tilfælde overføres virus via seksuel aktivitet, afholdenhed eller brug af kondom er en anden effektiv måde at forhindre HPV på.

Del:
Kommentarer