Behandling af ansigtsmider

Behandling af ansigtsmider

Ansigtsmider, også kendt som hårfollikelmider, trives på næsten alle menneskelige ansigter. En medicinsk tilstand kaldet demodicose resulterer, når for mange ansigemider lever på samme ansigt. Demodicose er normalt ikke en alvorlig lidelse, men ansigtsmider kan vinde over et inficeret ansigt, når den menneskelige værts immunsystem er kompromitteret (såsom ved en hiv-infektion). Læger har forskellige metoder til behandling af demodicose.

Symptomer

Hårfollikelmider lever på mange dele af det menneskelige ansigt, men især favoriserer ørerne, næse og øjenvipper. For mange kvaler forårsager kløe, skalering, tørhed, rødme og betændelse på inficerede områder. Symptomer påvirker nogen, nogle eller alle områder i ansigtet, hvor mitter lever. En alvorlig angreb af ansigemider på øjenvipper (det mest almindelige område) kan føre til tab af vipper, blepharitis (betændelse i øjenlågene) og synsproblemer.

Forebyggelse

Ansigtsmider elsker fedtet hud og døde hudceller, da de spiser begge stoffer. For at undgå ophopning af hudolier skal du ofte vaske ansigtet med ikke-sæbe rensemidler. Tea Tree Oil er et læge-anbefalet valg til dette formål. Undgå fedtet makeup, da det bidrager til problemet med olieagtig hud. For at undgå ophopning af døde hudceller, eksfolieres (skrubber) ansigtet lejlighedsvis. Ansigtshygiejne for hele familien er nøglen til forebyggelse af demodicose.

Diagnose

Hvis symptomerne på demodicose er til stede, er det på tide at søge en læge til diagnose. Der er mindst to forskellige typer af demodicose, herunder primære og sekundære sorter, og behandlinger varierer for hver type. Behandlinger varierer også afhængigt af placeringen og intensiteten af ​​angreb af hårfollikelmider. En læge kan tage ansigtshår eller hudprøver, som en specialist vil se på under et mikroskop, hvilket er nødvendigt for at se små ansigtsmider.

Behandling

En læge kan anbefale en hudlæge eller en øjenlæge (øjenlæge) til behandling af demodicose. Nogle mulige behandlinger for moderat demodicose er skrubbende områder med baby shampoo, gnidningsalkohol, kviksølvoxid eller koncentreret te-træolie. En læge kan ordinere et aktuelt (påført huden) insekticid som permethrin creme eller et aktuelt antibiotikum som erythromycin til tunge angreb. Alvorlig demodicose, som ofte ledsager HIV, behandles med oral ivermectin. Forsøg ikke at behandle sig selv; en læge rådgivning er nødvendig.

Opfølgning

Efter behandling af demodicose kan en læge anbefale fortsat ansigtsskrubbe med baby shampoo for at lindre symptomer. Anvendelse af antibiotika salve om natten vil hæmme ansigtsmide reproduktion, og dermed holde mide populationer nede. De samme foranstaltninger, der er nyttige til forebyggelse af demodicose, er også nyttige i opfølgende pleje. Korrekt opfølgning sikrer, at hårsækkemidlets angreb enten styres på et acceptabelt niveau eller udelukkes fuldstændigt. Demodicose vender ikke tilbage, så længe patienten fortsætter med forebyggende foranstaltninger.

Del:
Kommentarer