Basketball Regler for Face Guarding en modstander

Basketball Regler for Face Guarding en modstander

Ansigtsbevogtning i basketball defineres som en handling for at blokere eller forstyrre visionen af ​​en offensiv spiller uanset om han faktisk har basketballen. Det har været ulovligt på alle niveauer af basketball siden 1913 og er opført i regelbogen som en "usportslig handling". Ansigtsvagt er udtrykkeligt nævnt i high school regelbogen, NCAA regel bog og den internationale regel bog med straffen er en teknisk fejl.

High School Basketball

Reglerne for de fleste gymnasiale atletiske programmer i USA overvåges af et styrende organ kendt som National Federation of State High School Associations, eller NFHS. I 1913 nævnte NFHS først og fremmest ansigtet i sin styrebog, idet det hedder, at det var ulovligt for en defensiv spiller at bevidst blokere visionen om en offensiv spiller. Selvom den først blev indledt i 1913, var der ikke yderligere kendelse indtil 2004, da NFHS gjorde det til en særlig vægt. På det tidspunkt blev et notat sendt til embedsmænd landsdækkende, idet det hedder, at reglen skulle omfatte handlinger, der foregik væk fra bolden såvel som for spillere, der bevogtede bolden.

College Basketball

Den store ledelse af college basketball, National Collegiate Athletics Association, hævder i regel 10, afsnit 6, artikel 1 i sin regelbog, der målrettet forhindrer en modstanders vision ved at vifte eller placere hænder nær øjnene, medføre en teknisk fejl. Den tekniske fejl vil resultere i frie kast for modstanderne, og de vil blive belønnet med besiddelse af bolden.

Internationale regler

I lighed med gymnasiet og college basketball, siger FIBA's styrende organ for international bold, at "baiting en modstander eller hindrer hans vision ved at vække hænderne nær øjnene" er en teknisk fejl og skulle resultere i, at modstanderne skyder frie kast og vinder basketballen.

NBA Basketball

I modsætning til andre niveauer af basketball er ansigtbevogtning i National Basketball Association et gråt område. Selvom regelbogen nævner noget om øjenbeskyttelse, er øjenbeskyttelse anderledes end ansigtbevogtning. Mens der ikke er nogen teknisk fejl, der kaldes ansigtbevogtning i NBA'en, typisk hvis der laves kontakt med en modsat spillerens hoved, kaldes der et personligt fejl.

Del:
Kommentarer