Banebrydelser i basketballregler

Banebrydelser i basketballregler

Der er en række forskellige typer banebrydelser i basketball afhængigt af deltagernes liga, niveau og køn. Bane krænkelser kan forekomme ved lovovertrædelse eller forsvar og resulterer normalt i en stoppe for at belønne den ikke-udbydende holdbesiddelse af bolden eller anden fordel. Standardbrudelserne stammer fra NBA- og NCAA-reglerne, som falder sammen i næsten alle banes overtrædelsessager.

Hvad er banen?

"Lane" (en gang kaldet nøglen eller maling) på en basketballbane er det rektangulære område lige foran hver kurv og kan variere i størrelse fra 19 fod ved 12 fod til college til 19 fod ved 16 fod til NBA.

Offensiv 3 sekunder

På alle niveauer af spil må spillere, der er i strid med loven, ikke stå med nogen del af deres fødder i køreområdet i mere end 3 sekunder (som bestemt af dommeren) uden at en spiller forsøger et skud. Manglende overholdelse af denne regel medfører tab af besiddelse for lovovertrædelsen.

Gratis Throw Shooter Lane Violation

Når en offensiv spiller skyder frie kast, skal han skyde inden for den halve cirkel, der er dannet ved enden af ​​banen (frie kastelinjen) overfor kurven. Hvis shooteren forlader dette område inden bolden rammer fælgen, er det en overtrædelse, og skuddet fortabes. Hvis det sker ved det andet skud, bliver skuddet fortabt, og besiddelse tildeles det andet hold.

Free Throw Shot Line Up Lane Violations (Nonshooter)

Når et frispil bliver skudt, nonshooting spillere line up på siderne af banen i de områder markeret med bindestreger. Det forsvarende hold skal have de steder, der er tættest på kurven, og pletterne skal skifte hold. Hvis du ikke gør det, resulterer der i et yderligere frie kaste, hvis et frispil savnes eller fortabelsen af ​​et frie kaste, hvis det er på det offensive hold. Holdet på lovovertrædelse kan vælge at fjerne sine spillere af strategiske grunde uden straf, men disse pletter skal forblive åbne. Under et ubesværet skud skal tre spillere fra defensiv holdet stå op og op til to offensive spillere (ikke inklusive skytteren) kan stå op ad nøglen. Alle resterende spillere står bag trepunktslinien.

Foul Shot Lane Violation

Spillere (herunder skytteren) skal vente, indtil bolden forlader skytterens hænder, før de kan forsøge at få fat i rebound. Manglende venter på forsvaret er en banebrydelse, der resulterer i et andet frisparkforsøg, hvis et frie kast savnes (ingen straf, hvis den er lavet), og manglende vente på lovovertrædelsen er en banebrydelse, der resulterer i fortabelse af det aktuelle skud. Hvis begge hold har en banebrydelse, resulterer det i en hoppekugle mellem to spillere - en fra hvert hold.

Defensive 3 Seconds (NBA Only)

I NBA må en defensiv spiller ikke stå i banen i mere end 3 sekunder, medmindre han direkte bevogter sin egen defensive opgave og ligger inden for nærområdet af den pågældende spiller. Spillere må ikke dobbeltkampe en spiller uden bolden i banen i mere end 3 sekunder. Manglende overholdelse af disse regler resulterer i en advarsel for den første overtrædelse og et team teknisk fejl på hver yderligere overtrædelse, som tildeler lovovertrædelsen et fri fejlskud og besiddelse af bolden.

Del:
Kommentarer