Balance øvelser for seniorer

Balance øvelser for seniorer

Når du er gammel, kan din balance forværres. Hvert år ses mere end 2 millioner ældre amerikanere i nødrummet på grund af faldskader. Forbedring af din balance med motion kan medvirke til at mindske risikoen for at falde og give dig mulighed for at føre et sikrere og mere selvstændigt liv. For at udføre disse øvelser så sikkert som muligt, har du en robust stol i nærheden til at holde fast på. Hvis du stadig føler dig ubehagelig, så spørg en ven eller familie om at stå sammen med dig under træning. Tal altid med din læge, før du begynder et nyt træningsprogram.

Stående på en fod

Denne grundlæggende øvelse er et godt sted at starte din balance træning. Begynd med at stå bag en stol og holde fast med begge hænder. Løft en fod ud af jorden og hold den i 10 sekunder. Gentag med samme ben 10 til 15 gange, og udfør det samme antal gentagelser med det andet ben. Over tid bliver det lettere. Når du forbedrer, skal du prøve at holde på med kun en hånd. Når du har det godt, skal du udføre øvelsen uden at holde på stolen overhovedet.

Sæt til stativ

Øvelse står op fra en stol uden at bruge dine hænder. Denne øvelse kan hjælpe med at forbedre din kerne- og underkropsstyrke samt balance. Begynd med at sidde i en robust stol, der ikke har arme. Mens du holder dine arme krydset over dit bryst, stå op uden at kigge ned på jorden. Hold din krop oprejst uden at læne sig fremad, mens du står. Bevar den samme kropsstilling og langsomt læne sig tilbage i stolen. Gentag 10 gange.

Side og Tilbage ben hævninger

Ben rejser hjælper med at opbygge balance og styrke dine hofter, lår og balder. For at udføre sideløft rejser, stå bag en stol med dine fødder lidt fra hinanden. Løft langsomt et ben ud til siden. Hold din krop oprejst og dine tæer peger fremad. Pause, sænk derefter langsomt benet. Gentag 10 til 15 gange med hvert ben. For at udføre ryggener, stå bag en stol med dine fødder lidt fra hinanden. Løft langsomt et ben lige tilbage uden at bøje dit knæ eller lænne sig fremad. Pause, sænk derefter langsomt benet. Gentag 10 til 15 gange med hvert ben.

Heel and Toe Walking

Dette er en lidt mere udfordrende øvelse, der kræver aktiv bevægelse. Udfør denne øvelse nær en mur, så du kan holde fast, eller få nogen til at gå ved siden af ​​dig. Begynd at tage 10 trin fremad kun at gå på dine hæle. Lad ikke tæerne røre, når du tager hvert trin. Vend dig om og gå tilbage til hvor du startede, denne gang på dine tæer. Lad ikke dine hæle røre, når du tager hvert trin. Gentag 10 gange, skifte mellem hæle og tæer.

Del:
Kommentarer