Avancerede Colon Cancer Symptomer

Avancerede Colon Cancer Symptomer

Koloncancer er ekstremt almindelig i USA. Faktisk er der ifølge Center for Disease Control and Prevention i 2004 "73.997 mænd og 71.086 kvinder diagnosticeret med kolorektal cancer. 26.881 mænd og 26.699 kvinder døde af det." På grund af truslen om at være en del af disse tal er det en god ide at kende symptomerne på avanceret tyktarmskræft. Det er også klogt at være forebyggende. Kend grundene til, at denne sygdom sker.

Symptomer

Så uheldig som denne sygdom er, oplever mennesker generelt ikke nogen symptomer, indtil tyktarmskræft er ret avanceret. Nogle symptomer kan dog omfatte træthed, nattesved, anæmi, blod i afføring, diarré, forstoppelse, mangel på tarmbevægelser og smerter i højre skulder.

Avancerede symptomer

Når tyktarmskræft er i de avancerede stadier, kan en patient have forskellige symptomer. Disse omfatter mavesmerter, tab af appetit, vægttab og undertiden svaghed. Desuden kan patienten også opleve blødning, hvilket resulterer i anæmi. Dette forklarer svagheden.

ĂĄrsag

Sammenhængen mellem spisevaner og sygdommen er fremtrædende. En dårlig diæt, der er lav i fiber og høj i stivelser og fedtstoffer, synes at være stærkt forbundet med tyktarmskræft, siger CEA Scan. En anden grund til at indgå denne sygdom skyldes genetisk sminke. Desværre kan du ikke kontrollere genetik. Du kan dog styre hvad du spiser.

Test

Testning for tyktarmskræft kan starte hjemme. Det gøres ved en test kaldet Fecal Occult Blood Test. Dette gøres af patienten selv i sit eget hjem. Denne test vil opdage blod i afføringen. Hvis resultatet er positivt, betyder det ikke, at du har tyktarmskræft. Men det fortæller dig, at noget er forkert. Dette bør følges op med din læge og muligvis tage yderligere test.

Diagnose

En mere grundig undersøgelse af sagen er gennem diagnosen lavet af en koloskopi. Denne procedure er i stand til at opdage den mindste polyp. Fangst før det bliver kræft, er målet med en koloskopi test. Derudover kan det let snappe polypinen og få et laboratorium til at analysere det for at kontrollere maligniteter.

Behandling

Behandling af avanceret tyktarmskræft behandles altid med kirurgi. Efter operationen er strålings- og kemoterapibehandlinger normalt rutinemæssige. Tykktarmskræft kan genoptage inden for fem år i omkring halvdelen af ​​antallet af patienter, der får denne sygdom. For at eliminere dette bør en test kaldet en CEA blodprøve - sammen med den årlige overvågning - gøres for patienter, der først havde denne kræft.

Del:
Kommentarer