Atletisk forberedelse dagen før en turnering

Atletisk forberedelse dagen før en turnering

Når du tager tid til at forberede dagen før en atletisk turnering, vil det være med til at sikre, at hele din træning betaler sig og at du udfører dig bedst. For at få din krop klar til en anstrengende kamp for flere spil eller konkurrencer, følg en aktiv hviletid dagen før turneringen, så din krop hviler, men bliver ikke stiv. Forbrug næringsrige fødevarer og tilstrækkelige væsker, så du er korrekt brændt og hydreret. Planlæg en tid på dagen for mental forberedelse, så du er fokuseret og sikker på at gå ind i turneringen og tage sig af rejseplaner og anden logistik.

Aktiv hviletid

Selv om du vil være helt rustet fysisk før din turnering, skal du stadig indarbejde en lysintensiv træning for at holde din krop løs. Hvis du ligger og ikke gør noget, kan du forhindre din ydeevne den næste dag på grund af stivhed og et inaktivt nervesystem. Udfør en 30-minutters træning, der består i at arbejde med din teknik. For eksempel, hvis du er en baseball spiller, skal du hver 10 minutter spille af fangst, fielding grounders og batting praksis. Korrekt søvn hjælper din krop med at helbrede og genvinde før turneringen og hjælper dig med at være mere mentalt skarp. Få 7 til 8 timers søvn natten før din turnering.

Ernæring og hydrering

Hvad du spiser og drikker dagen før din turnering vil diktere, hvordan brændt og hydreret du er under konkurrence. Manglende ordentligt brændstof kan føre til lavt blodsukker, hvilket igen kan medføre træthed, muskelsvaghed, kvalme, svimmelhed, sløret syn og uanstændighed. Disse betingelser vil klart forhindre din atletiske præstationer. Hver af dine måltider skal bestå af sunde, langsomt fordøjende kulhydrater som frugt, grøntsager, bønner, fuldkornsbrød og brun ris, fordi de vil hjælpe med at holde dine glykogentilførsler fulde. Bliv ordentligt hydreret ved at drikke mere vand dagen før din turnering og to til tre glas vand, inden du går i seng.

Mentale parathed

Indarbejde noget tid i din dag for at forberede dig mentalt til din turnering. Reacquaint dig selv med nøgler eller mål, som du har gået over med din træner og holdkammerater. Luk dine øjne og visualiser dig selv, hvis du har det godt. Atleter, der kan visualisere og føle deres succes, er mere selvsikker, når det kommer tid til konkurrence. Se spillets optagelser af dine modstandere for at gøre dig bekendt med deres tendenser eller se video af de store atleter, der deltager i din sport.

Logistikforberedelse

Brug dagen før din turnering til at pakke og håndtere al logistik omkring din turneringsdeltagelse. Lav en liste over alt tøj og udstyr, du har brug for til konkurrence, herunder din uniform, sko eller klap, atletisk udstyr, sportsbjælke, hjelm eller hat og strømper. Hvis du overnatter, skal du tilføje i toiletartikler, pyjamas og skift af tøj. Udskriv anvisninger til atletisk felt, domstol eller stadion og sørg for at dit køretøj har tilstrækkelig gas til turen. Find ud af, hvilken tid du har brug for at forlade den næste dag for at tillade trafik eller andre forsinkelser. Besøg købmanden for at få frugt og andre snacks samt vand, så du straks kan genoplive efter hvert spil eller kamp. Vedligeholdelse af disse ting dagen før din turnering frem for formiddagen vil begrænse stress og give dig mulighed for at blive mentalt forberedt til at konkurrere i turneringen.

Del:
Kommentarer