Årsager til tandpine, når man går

Årsager til tandpine, når man går

Tand smerte er ofte til stede i form af en konstant bankende eller kedelig ache. Der er mange årsager til tandpine og tandpine, og ikke alle er relateret til tandproblemer. Hvis du oplever tandpine, mens du går, kan den underliggende årsag være en infektion i munden, bihulerne eller ørekanalen.

Almindelige årsager til tandpine

Tandsmerter er oftest forårsaget af tandfald, hvilket kan påvirke både børn og voksne. Bakterier er altid til stede i munden og trives på stivelser og sukkerarter i de fødevarer, du spiser. Blomstrende bakterier danner et klæbrigt stof kendt som plaque, der belægger tændernes overflader. Syrer produceres af bakterierne i plakat, og det har potentialet til at spise gennem emaljebelægningen af ​​dine tænder. Når det gør, danner et hulrum. Hulrum kan forårsage skarpe smerter fra bestemte temperaturer og typer af mad, og generel aches og kedelig throbbing også.

Impacted Visdomstænder

Visdomstænder udvikler sig senere i livet, og forbliver ofte under tandkødene for en betydelig del af dit liv. Hvis de forbliver påvirket eller endda delvist påvirket, er der risiko for infektion, hvis mad bliver fanget mellem visdomstænder og tandkød. En infektion kan forårsage hævelse af tandkød og smerter, der strækker sig til andre tænder, kæbebenet, ørerne og endda halsen. Denne type smerte har potentialet til at blive forværret ved at gå eller kraftige bevægelser, hvilket delvis ville tage højde for tandpine, mens man gik.

Bihulebetændelse

Bihulebetændelse er den tekniske term for en sinus infektion, som inficerer bihulerne placeret over de øverste molarer. Fordi de øverste molars rødder kan strække sig ind i bihulehulerne, kan de også bøje og smerte, hvis bihulehulerne er betændt. En bihulebetændelse tandpine er den officielle diagnose for tandpine under tilstedeværelse af bihulebetændelse.

Almindelige symptomer på bihulebetændelse er nasal obstruktion og trængsel, tyk gul eller grøn udledning fra næsen, nedsat lugtesans og smag, og tryk og smerter omkring øjnene, næse, kinder, pande og overkæbe og tænder. Hoved og sinus tryk kan forværres ved at gå og kraftige bevægelser, som igen vil forårsage eller øge tand smerte.

Hvis du har mistanke om, at din tandpine skyldes bihulebetændelse, skal du kontakte din læge for at diskutere behandlingsmuligheder. I de fleste tilfælde en sinus infektion tandpine vil rydde op, når sinus infektion er blevet behandlet og løst. Hvis ikke, lav en aftale med din tandlæge. Han kan kontrollere dine tænder og kigge efter andre mulige årsager til din tand smerte.

Øreinfektioner

Øreinfektioner, der også kaldes ørepine, forårsager hævelse, ømhed og smerter i øregangen og kæben, og tætningen af ​​tænderne kan forårsage en øreinfektion, der også får tænder og smerter. Walking kan jarre den inficerede øre tromme og kanal, som igen kan forværre smerte symptomer, herunder smerter i tænderne. Øreinfektioner skyldes normalt en form for infektion og behandles med antibiotika. Fjernelse af øreinfektion vil normalt afhjælpe enhver tilknyttet tandpine.

Hvornår skal du se en tandlæge

Hvis din tand smerte ikke går væk efter behandling af eventuelle relaterede problemer, eller hvis det pludselig forværres, bør du se din tandlæge med det samme. Tandsmerter kan være tegn på tand-, tyggegummi-, nerve- eller kæbeproblemer, og hvis de bliver ubehandlede, kan de forværre og forårsage komplikationer.

Del:
Kommentarer