Ă…rsager til svaghed i ben

Ă…rsager til svaghed i ben

Svaghed i benene kan skyldes mange tilstande og sygdomme. Svaghed betyder, at der er mindre styrke i musklerne end der burde være. Nogle mennesker fejler træthed som svaghed, men teknisk set i den medicinske verden er de ikke de samme. Mennesker med influenza eller kræft kan for eksempel sige, at de føler sig svage, når de henviser til træghed. Svaghed i benene er et symptom på skader, neuromuskulære sygdomme, toksiner og metaboliske sygdomme.

Addison's sygdom

Addison's sygdom er en hormonel lidelse, der forårsager muskel svaghed, træthed, vægttab, mørk hud og lavt blodtryk. Mænd og kvinder kan få det, ligegyldigt hvad deres alder. Det opstår, når dine binyrer ikke gør nok cortisol og måske aldosteron. Symptomer tendens til at starte langsomt. Udover de ovennævnte fysiske ændringer kan mennesker med Addison's sygdom også være irritabel og deprimeret.

Amyotrofisk lateral sklerose

Amyotrofisk lateralsklerose (ALS), bedre kendt som Lou Gehrigs sygdom, er en motor neuron sygdom, der udvikler sig meget hurtigt. Der er ingen kur, og ALS er til sidst dødelig. ALS målretter og angriber neuronerne i din hjerne, rygmarv og hjernestamme, der styrer frivillige muskler. De øvre og nedre motorneuroner dør ud og holder op med at sende signaler til dine muskler. Dette får musklerne til at blive svage, atrofi og træk. Alle muskler er sårbare over for ALS. Patienter kan ikke længere bevæge deres ben, arme og krop og til sidst miste evnen til at trække vejret.

Multipel sclerose

Multipel sklerose (MS) forårsager degenerering af centralnervesystemets nerver. Desuden forsvinder myelin, som isolerer nerverne. Dette medfører, at de elektriske impulser langs nerverne sænker, fordi de er beskadigede. Da dette fortsætter, begynder de grundlæggende funktioner, der styres af dit nervesystem, at forværres. At se, tale, skrive, gå og hukommelse bliver svært. Tidlige symptomer på MS omfatter muskel svaghed, sværhedsvanskeligheder, muskel følelsesløshed eller træthed og synsproblemer.

Charcot-Marie-Tand-sygdom

Charcot-Marie-Tooth disease (CMT) er en meget almindelig arvelig neurologisk lidelse. Det er opkaldt efter lægerne, der identificerede det i 1800'erne. CMT udgør flere betingelser, der påvirker dine perifere nerver, som er uden for rygmarven og hjernen. CMT påvirker sensoriske og motoriske nerver. Det er almindeligt at opleve svaghed i dine underben muskler eller fod. Dette kan forårsage en højtrinkt gå eller en foddråbe sammen med hyppige fald eller tripping. De små muskler i dine fødder er så svage, der kan være deformiteter som hammertoes eller højbuer. Den nederste del af benene taber også muskelmassen, så de tager et skinnende udseende. Efterhånden som CMT skrider frem, kan hænderne begynde at føle sig svage, og musklerne kan atrofi.

polymyositis

Polymyositis er en muskelsygdom, hvor fibrene bliver betændt. Det vides ikke, hvordan det er forårsaget, men de hvide blodlegemer pludselig invaderer musklerne, især dem i torso eller bagagerum. Dette forårsager svaghed, som svinger mellem remission og svær flareups. Det mest almindelige symptom ved sygdommens indtræden er svaghed i musklerne nærmest bagagerummet. De begynder at miste magt og atrofi. Klatring af trapper, stå op og løfte kan være meget svært.

Tilbageproblemer

Det er ikke ualmindeligt, at ben- eller fodsmerter skyldes et problem i nedre ryg. Nerverne i ryggen kan være komprimeret eller under tryk. Dette medfører ikke nødvendigvis smerter i ryggen, men i stedet viser smerten og svagheden i underekstremiteterne. Det er fordi nerverne bevæger sig ned af benene. Benpine og dets symptomer betegnes sædvanligvis som iskias. Fælles beskrivelser af bensmerter omfatter en tung følelse eller svaghed, der er i konflikt med bevægelsen. Du kan føle at du skal trække dit ben. Benene bevæger sig meget langsommere end de plejede, især når de klatrer trapper.

Del:
Kommentarer