Ă…rsager til phleboliths

Ă…rsager til phleboliths

Phleboliths er masser, blodpropper eller vækst, der udvikler sig i en blodåres væg og består af calcium eller lime. De er stationære og harmløse, men kan angive tilstedeværelsen af ​​mere farlige tilstande eller sygdomme. Fælles i bækkenområdet kan phleboliths også udvikle sig i spiserør, nyrer, mave og tarm. De fleste voksne har phleboliths og er upåvirket af dem.

Urinary Phleboliths

Urinary phleboliths har vist sig at skyldes, oftest ved skader på venevægge, der skyldes for stort tryk i venerne eller andre belastninger, der er anbragt på vaskulærsystemet.

Tarmbevægelser

Straining under afføring kan også forårsage øget tryk i blodårerens vener og rør, hvilket også kan føre til udvikling af phleboliths. (Se ref. Nr. 4)

Lever sygdom

Manglende blodgennemstrømning forårsaget af leversygdom kan føre til dannelse af phlebolith i mavesår, tarm og andre organer i bukhulen.

Ă…reknuder

Forskere af det medfødte Klippel-Trenaunay syndrom har fundet, at overbelastede eller åreknuder var forbundet med phlebolith dannelse og var ofte resultatet af thromboser eller tidligere koagulering af blod og lymfekar.

Divertikulær sygdom

Nogle eksperter spekulerer på, at der eksisterer en relation mellem divertikulær sygdom i tyktarmen og bækkenfleboliths. De to betingelser er forbundet, og forskere foreslår, at begge udvikles efter længerevarende forbrug af lavfedt kost. Sådanne kostvaner indeholder store mængder af forarbejdede fødevarer, kød, raffineret sukker og hvidt mel. Lavfibetæt dietter resulterer i lavvolde tarmbevægelser, som ikke så let flyttes gennem tyktarmen. Som følge heraf fører ekstra stress og overarbejde af muskler til øget tryk i tyktarmens rør, hvilket kan føre til udvikling af phleboliths.

Phleboliths og mere alvorlige betingelser

Tilstedeværelsen af ​​phleboliths kan være et advarselsskilt, at mere alvorlige tilstande, såsom kolorektale hæmangiomer (godartede tumorer), vokser i unge pasients legeme. Masserne kan også indikere, at en patient har mavekræft eller tumorer i mave-tarmkanalen.

Del:
Kommentarer