Årsager til mavesmerter under træning

Årsager til mavesmerter under træning

Motion er ikke altid let, men det bør ikke være smertefuldt. Hvis du oplever mavesmerter under din træningsrutine, bedes du gennemgå de mulige årsager, der er anført nedenfor, og træffe de nødvendige foranstaltninger for at forhindre yderligere ubehag eller skade. Disse forslag bør ikke bruges i stedet for et besøg hos din læge, som vil kunne bestemme mere positivt årsagen til din mavesmerter under træning.

Typer af smerter

Almindeligvis er mavesmerter som følge af motion kommet fra to kilder - mave-tarmkanalen eller mavemusklerne selv. De typer af problemer, der er beskrevet nedenfor, vil koncentrere sig om motion-induceret mavesmerter, ikke regelmæssig smerte, som kun intensiveres under træning. Den førstnævnte kan normalt reduceres til nogle årsager, mens en mere regelmæssig mavesmerter kan være et resultat af et antal medicinske problemer.

Mave-tarmproblemer

Hvis problemet ligger i din GI-kanal, vil der normalt være andre symptomer, såsom hævelse, flatulens og irritabel tarm. Fordi i perioder med intens træning bliver blodet bortført fra fordøjelsessystemet til andre områder af kroppen, vil enhver mad, der er i maven eller tarmkanalen ikke fordøjes så hurtigt, hvilket forårsager smerte. Prøv ikke at spise noget tungt to timer før en træning og kun en let snack mindst 30 minutter, før du begynder at træne. Forstyrrelser i GI-kanalen under træning kan ofte være et resultat af dehydrering. Sørg for at lægge op på væsker, før du begynder at udøve, og drik mindst 1/2 kop væske til hver 15 minutters øvelse i løbet af din træning.

Muskelproblemer

Når du træner, især hvis du laver en abdominal rutine, bryder dine muskler sig ned. Når du arbejder en muskel, gennemgår fibrene hundredvis eller tusindvis af små mikrotårer. Når de reparerer sig selv, bliver de stærkere. Hvis du har været involveret i en maveøvelsesrutine og har smerter, kan dine muskler stadig reparere sig fra din sidste træningssession. Hvis du forsøger at arbejde din mavemuskler for hurtigt efter en nylig rutine uden at give musklerne en chance for at reparere sig selv, vil disse muskelfibre fortsætte med at rive og forårsage ubehag. Hvis dette kunne være årsagen til din smerte, giv dig selv mindst 24 timer til at hvile i mellem træning for at være sikker på at dine muskler kan hvile og genopbygge korrekt.

Reduceret luftforsyning

Under kardiovaskulær aktivitet eller intens vægtløftning kan dine abdominale muskler begynde at kramme og forårsage smerte. Dette er ofte et resultat af, at ikke nok ilt transporteres til musklerne. Du skal bare sænke og tage dybere vejrtrækninger.

Løsninger

Afhængig af roden af ​​mavesmerter, du oplever, har du en række muligheder. Først skal du sørge for at drikke rigeligt med vand før og under træning. Dernæst sørg for at du giver dine muskler tilstrækkelig tid til at hvile i mellem træningene. For det tredje, hvis du stadig oplever mavesmerter, enten langsomt ned eller massere det område, hvor smerten er placeret vil midlertidigt afhjælpe smerten.

Advarsel

Igen er smerter, der ikke kun er træningsrelaterede og er centreret i mavesektionen og bliver stadig mere alvorlige, et resultat af et mere alvorligt GI-relateret problem. Kontakt din læge for behandling.

Del:
Kommentarer