Ă…rsager til lav syre i blodet

Ă…rsager til lav syre i blodet

Lavt iltindhold i blodet kaldes "hypoxæmi", en tilstand, som kan få dig til at føle sig usædvanligt søvnig og måske endda producere intermitterende forvirringsproblemer. Lavt iltniveau i dit blod kan også forårsage åndenød, hovedpine, væskeretention og søvnløshed. I nogle tilfælde kan lave iltniveauer være dødelige, når søvnapnø eller hjertekomplikationer bliver en faktor. Af disse grunde anbefaler Mayo Clinic at underrette din læge, hvis du pludselig går i gang med nogen af ​​disse symptomer.

hypoventilation

Dit stofskifte producerer kuldioxid i et hastigt tempo, og hvis din krop ikke går igennem de rette mekanik indånde ilt og udånding kuldioxid, kan iltindholdet i blodet styrtdykke som kuldioxid niveauer stige. Hypoventilation kan være et resultat af lav vejrtrækning, vejrtrækning, der er langsom eller unormal lungefunktion, ifølge MedicineNet. Fedme kan også være en faktor i hypoventilation samt deformitet i brystvæggene, der påvirker luftmængden. Neurologiske lidelser, såsom angst, kan også bidrage til hypoventilation.

Ventilationsproblemer

Ventilationsproblemer i lungerne kan føre til lave iltniveauer i blodet, især hvis alveolerne i lungerne ikke fungerer korrekt. Nogle gange forstyrres lungeventilationen, når alveolær ventilation ikke virker i et ensartet mønster. Denne mangel på harmoni medfører en forstyrrelse i den normale gasudveksling og kan være til stede selv når lungerne er sunde. Dette mønster af alveolær insufficiens betegnes undertiden som "alveolær hypoventilation." U.S. National Library of Medicine forklarer, at alveolære ventilationsproblemer er sjældne, og årsagen er ukendt.

Mindsket diffusionskapacitet

Diffusionskapacitet måler, hvor glat luften strømmer mellem alveolerne i lungerne og kapillærerne, ifølge International Association of Fire Fighters (IAFF). Oxygenindholdet i blodet påvirkes mest af nedsat diffusionskapacitet under træning, men de kan også blive påvirket også ved høje højder. Denne tilstand kan let repareres ved hjælp af åndedrætsbehandling.

rangering

Normale oxygenniveauer i blodet er stærkt afhængige af sunde alveoler i lungerne, ifølge University of Mississippi Medical Center. Blod, der shuntes (omdirigeres) gennem venerne uden at komme i kontakt med lungernes alveoler, vil ikke blive korrekt iltet. Shunting kan skyldes stressorer, såsom lungebetændelse eller lungeødem eller hjertefejl. Blodet, der kommer ind i lungerne fra hjertet, er kendt som "blandet venøst ​​blod", hvilket blot betyder, at det har en lige blanding af kuldioxid og ilt. Shunting resulterer i højere niveauer af carbondioxid i blodet og efterfølgende lave iltniveauer.

Oximeteret

Oxygeniveauer med lavt blodindhold kan måles ved hjælp af en anordning kendt som et "oximeter". Oximeter sonden er fastgjort til ørepinden eller fingeren på patienten. Sonden sender en lyskilde absorberet af hæmoglobinet i blodet. Sensorer er i stand til at registrere mængden af ​​ilt i hæmoglobinet gennem pulsfrekvensen og mængden af ​​lysabsorption. En vedhæftet computer viser patientens pulsfrekvens og iltmætning, som bør forblive over 95 procent. Et oximeter har nogle begrænsninger, siger eksperter på Verdensforeningen for Anæstesiologers Samfund. For eksempel kan lyse lys påvirke iltindlæsningerne negativt såvel som enhver neglelak, der er på fingerneglerne. Et oximeter kan også kun bestemme iltniveauerne i blodet; kuldioxidaflæsninger er umulige med en sådan anordning.

Del:
Kommentarer