Årsager til et højt niveau af BUN og Kreatin

Årsager til et højt niveau af BUN og Kreatin

Blod urea nitrogen (BUN) testen i forbindelse med kreatinintesten bruges primært til at evaluere nyrefunktion. Du skal kunne identificere de primære kropsfunktioner, der er forbundet med BUN og kreatin, for korrekt at forstå årsagerne til de høje niveauer af disse forbindelser. Udover nyresvigt er høje niveauer af BUN og kreatin også forbundet med muskelstress og dehydrering. Lær at identificere de symptomer, der kan henføres til disse lidelser, før du anmoder om blodarbejde fra en autoriseret læge.

Funktioner

Urea er et affaldsprodukt, der kommer fra nedbrydning af protein. Urea fremstilles i leveren og går ud af kroppen som urin gennem nyrerne. Alene er dette stof ikke giftigt. Høje aflæsninger af blodurinstofkvælstof kan dog signalere hjertesvigt eller dehydrering. BUN-niveauer bør læses sammen med kreatininoptagelser for at afgøre, om dine nyrer fungerer korrekt.

University of Maryland Medical Center beskriver kreatin som en aminosyre eller proteinbyggesten. Kreatinekinase (CK) er en proces, der forekommer indenfor skeletmuskulaturvæv for at frigive energibesparelser. Kreatinin er et CK biprodukt; og filtreres også ud af blodbanen gennem dine nyrer. Ligesom BUN er kreatin selv ikke skadeligt, men dets tilstedeværelse kan være en indikator for andre problemer.

Dyrke motion

Udøve steder stress på dine muskelceller, som frigiver kreatin i blodet, mens du bruger energi og reparerer selv. National Institutes of Health dokumenterer forhøjet kreatiniveau for kollegiumsfodboldspillere under to-dages praksis.

Intense øvelser kan også føre til dehydrering. Ifølge Oxford-journalerne afspejler dehydrerede patienter "en lav urinstrømningshastighed" og reabsorptionen af ​​urinstof ved nyrerne. Forhøjede BUN-niveauer kan signalere, at din krop ikke kan fjerne affald effektivt på grund af dehydrering. Selvfølgelig ville yderligere tests være nødvendige.

Muskel Trauma og hjertesvigt

Muskeldystrofiforeningen indikerer, at muskelceller "bryder åbne" under degenerering. Kreatin, der normalt findes i dine muskler, kommer nu ind i blodbanen på grund af denne skade. Hjertet er en stor muskel og ekstreme niveauer af kreatin forudsiger og bekræfter hjerteanfald.

Høje BUN-niveauer kan også være konsekvensen af ​​manglende blodgennemstrømning til nyrerne på grund af hjertesvigt.

Nyre sygdom

Samlet set er høje niveauer af BUN og kreatin ofte en indikator for nyresygdom. Blod urea nitrogen til kreatinin forholdet er blevet udtænkt til at måle dette forhold og komme til en diagnose. Et højt BUN til kreatininforhold kan signalere dehydrering, mens lavere BUN til kreatininforhold kan indikere nyresygdom. BUN og kreatininaflæsninger øges begge, når dine nyrer ikke fungerer korrekt.

Nyrer arbejder for at fjerne affald; og høje niveauer af BUN og kreatinin signalerer, at disse biprodukter ikke tages ud af din krop som urin.

Symptomer og test

Undersøg at have blodarbejde udført, hvis du oplever kvalme, lumskhed eller ekstrem træthed. Folk, der bærer en familiehistorie af hjerte-, hjerte- og neuromuskulære sygdomme, bør være sikre på at advare deres læge om disse begivenheder. Endvidere er ændringer i konsistens og farve i din urin også symptomer på nyresygdom, der bør vurderes.

Undgå overdreven motion og højt proteinindtag før det gennemgår BUN og kreatinintest.

Del:
Kommentarer