Årsager til døden ved hikke

Årsager til døden ved hikke

hikke

Hikke - Sprækker i membranen, der fører til hørbar uregelmæssig vejrtrækning - er ikke livstruende. Hikke optræder typisk i begrænsede episoder, går væk alene eller adresseres gennem mindre selvforvaltede behandlinger. Mennesker og andre pattedyr hobler hele livet og endda i utero. Der synes at være ingen grund til det, og indtil for nylig ingen kendt årsag. Der er nu mange foreslåede årsager til hikke, flere eller alle kan være ægte - det kan være en effekt med mange årsager. Drikke alkohol eller kulsyreholdige drikkevarer kan forårsage hikke, som kan udmattelse, dehydrering og pludselige temperaturændringer. Selvom disse sjældne, korte episoder kan være en kilde til irritation, er der normalt ingen grund til bekymring.

Årsager til bekymring

Det er vildledende at sige, at man måske "dør af hikke". Hikke er lejlighedsvis et symptom på livstruende forhold, men er aldrig i sig selv dødsårsagen. Historier om mennesker, der er døde af hikke, som f.eks. Pave Pius XII, er heller ikke understøttet af bevis eller helt apokryp. Pius XII døde for eksempel af et slagtilfælde. Hvis du oplever en af ​​følgende hikpsepisoder, kan det være resultatet af en mere alvorlig tilstand, som igen kan være livstruende. En knip af hikke er defineret som at have hikke til og fra i op til 48 timer. Vedvarende hikke varer mere end 48 timer. Vedvarende hikke bliver uhåndterlige hikke, når de varer i to måneder eller mere. Vedvarende og uhåndterlig hikke er nogle gange til stede under traumatiske tilstande. Døden er sjældent forbundet med hikke, men uhåndterlig hikke kan være et symptom på potentielt dødelige tilstande.

Potentielle årsager til vedvarende hikke

Selvom hikke bliver mindre almindelige med alderen, bliver episoder af vedvarende eller uhåndterlig hikke mere almindelige. I det væsentlige kan enhver tilstand, der kan påvirke reguleringen af ​​vejrtrækning eller tilstande, som påvirker det øvre fordøjelsessystem, provokere eller fremkalde ved hikke. Dette skyldes, at intractable hikke normalt skyldes en irritation af brystets nerver. Kronisk GERD (almindelig halsbrand), laryngitis, skjoldbruskkirtelforstørrelse, tumorer, bryst- og øreinfektioner og hiatal brok kan udløse vedvarende hikke. Som hikke har længe været forbundet med alkoholforbrug, kan alkoholister i sen fase udvikle hikke, der vedvarer i dagevis.

Ubrugelige hikke uden kendte årsag

Selvom vedvarende eller uhåndterlig hikke kan være et signal om, at der er en underliggende toksisk tilstand, har der været flere tilfælde af individer, som havde intractable hikke og ingen andre helbredsproblemer overhovedet. BBC rapporterer, at den nuværende Guinness-rekord for længste kamp af hikke var 68 år - holdt af en svineproducent uden andre klager.

Del:
Kommentarer