Armhulen

Armhulen

Når en persons underarm gør ondt eller er hævelse, beskrives det som armhulebetændelse. Smerten er højst sandsynligt fra hævede lymfeknuder på undersiden af ​​din arm. Smerten kan være irriterende og uhåndterlig til tider.

Ă…rsager

Andre mulige årsager til armhulen er smerter, der kan danne under armen. En person kan også føle smerte på grund af at spænde armmusklene eller diabetes. De, der har diabetes, kan ende med at skade deres nerver, fordi de kan have diabetiske neuropatier, en nervesygdom. Denne lidelse kan føre til smerte i hænder, fødder og ben og forårsage følelsesløshed.

Symptomer

Symptomerne relateret til armhulenes smerter omfatter arm og axillary smerter, hævelse, skulder smerter, folliculitis, brændende eller stikkende, følelsesløshed, klumper og Hidradenitis suppurativa. Den armhule smerte kan også være forårsaget af smerte i de andre dele af armen, såsom skulderen.

Tidsramme

Inflammede lymfeknuder kræver muligvis ikke øjeblikkelig lægehjælp. Men hvis hævelsen varer i mere end to uger, og symptomerne er fortsatte, skal du søge professionel rådgivning. Også, hvis knuderne er hårde, vokser hurtigt, eller du mistanke om, at der er en infektion, søg lægehjælp straks.

Lægebehandling

Når det er bestemt, hvorfor armhulen forårsager smerte, overveje at have en ultralyd eller CT-scanning. Dette afhænger af sværhedsgraden af ​​smerten og situationen. Denne mulighed bør først diskuteres med en sundhedsudbyder. For hævede lymfeknuder er den mest almindelige behandling antibiotika, fordi hævelsen normalt skyldes en bakteriel infektion. Over-the-counter smertestillende midler som Advil, ibuprofen og Motrin kan hjælpe med at reducere betændelse omkring området. Armpine smerter eller hævede lymfeknuder kan være tegn på mere alvorlige tilstande som diabetes og leukæmi.

Advarsel

Hvis smerten under din armhule forværres eller ikke har fået bedre i to til tre uger, skal du straks kontakte en læge. Der kan være en underliggende betingelse for, at du måske mangler at en læge kan identificere.

Del:
Kommentarer