Appendiks Stones Symptomer

Appendiks Stones Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, "En bilag sten er et hårdt stykke afføring (fecal stone), der danner i tillægget." Et af de mange problemer, som bilag sten kan forårsage er appendicitis. Ifølge American Journal of Epidemiology, "Ca. 250.000 tilfælde af appendicitis opstod årligt i USA i 1979 til 1984." Diagnose og behandling kan kun udføres af en læge.

effekter

Normalt er der ingen symptomer, der føles, indtil appendicitis opstår. Derefter sætter smerter ind. Årsagen til blindtarmsbetændelse er resultatet af fækale sten, der ligger mellem tarm og appendiks. Når dette sker, opstår betændelse. Denne betændelse forårsager smerter i området, hvilket forårsager appendicitis.

Beliggenhed

Placeringen af ​​denne smerte begynder nær din navle og flytter senere til den nederste højre side af din mave. Smerten begynder lille og forstærker sig gennem en 12-timers periode. Smerten kan begynde at blive sløv og til sidst føles som en skarp smerte. Tenderness at røre også er forbundet med bilag sten.

Symptomer

Andre symptomer kan også være til stede. Ifølge en artikel om CNNhealth (se Ressourcer), bortset fra smerte, kan du have en eller flere af følgende symptomer på appendicitis: kvalme og undertiden opkastning, appetitløshed, fejlagtig feber, der starter efter andre symptomer vises forstoppelse, manglende evne til at passere gas, diarré og svulm i maven. " Selvfølgelig kan du have alle symptomerne eller kun få. Det er bedst at se en læge i tvivlstilfælde.

Diagnose

Hvis bilag sten ikke er taget hånd om straks, kan en person ende med et brudt bilag, som er livstruende. Diagnose udføres ved en tomografisk scanning af smerteområdet. I nogle tilfælde kan en opdagelse af appendikssten afsløres, når en barium-røntgenrøntgen er lavet af andre grunde. På dette tidspunkt vil din læge rådgive dig om problemet og planlægge en operation dato.

Behandling

Behandling involverer fjernelse via kirurgi i hele appendiks. Denne type kirurgisk fjernelse kaldes en appendectomi. Normalt er dette en protokol, da det er hvor stenene er placeret, og bilaget ses som et dispensabelt organ. Derudover er dette en mere acceptabel metode på grund af alvorligheden af ​​muligheden for et bilagbrud.

Del:
Kommentarer