Anvendes til konvekse linse

Anvendes til konvekse linse

Briller til fremsynethed, også kaldet hyperopi ifølge Ohio State University Medical Center (OSU), bruger konvekse linser. En konveks linse forstørrer objekter. Der er andre anvendelser til konvekse linser udover synsskorrektion med forstørrelsesglas, kontaktlinser og briller. Forskere, hobby entusiaster og sportsfolk bruger også konvekse linser.

Betydning

Konvekse linser er tykkere i midten, så kanterne og de konkave linser er tykkere i kanterne end i midten. Når lyset bevæger sig gennem linsen, bøjer det sig enten udad eller indad, mod den tykkeste del af linsen. Universitetet i Californien, San Diego (UCSD) bemærker, at en konveks linse forstørres ved at bøje lyset ind i et brændpunkt og hjælper dig med at se et objekt, der er meget langt i afstanden eller meget lille.

Vision Optics

Øjeglas er den mest populære form for konvekse linser til synkorrektion i henhold til OSU. En ramme indeholder to glas- eller plastiklinser, som enten er konkave til nærsynet syn eller konvekse til fremsynet. Kontaktlinser, der korrigerer for fremsynede synsproblemer, er også konvekse.

Videnskab

Konvekse linser bruges af forskere. Mikroskoper har en konveks linse og et konkavt spejl og et fladt spejl for at forstørre små billeder på et objektglas. Teleskoper bruger konvekse linser. University of Virginia's Biology Department bemærker, at brydende teleskoper bruger to konvekse linser og reflekterende teleskoper bruger konvekse og konkave linser og et fladt spejl til forstørrelse.

Fritid

Kameraer har konvekse linser, der fokuserer et billede på film eller en sensor i et digitalkamera. Teleskopgeværer har konvekse linser, der fungerer på samme måde for videnskabelige teleskoper. Kikkerter bruger også konvekse linser.

Øjet

Dit øje har en dobbelt konveks linse, der fokuserer et billede på nethinden bag på øjet, ligesom et kamera bruger en konveks linse til at fokusere et billede på film.

Del:
Kommentarer