Anvendelserne af Moringa Tree

Anvendelserne af Moringa Tree

Moringa-træet, eller Moringa oleifera, vokser i tropiske områder og er almindeligt i Latinamerika, Asien og Afrika. Det kan klare tørke godt og blomstre kun otte måneder efter plantningen. Moringa hjælper med vandrensning, forebygger underernæring og meget mere. Selvom alle dele af dette forbløffende træ anses for at være nyttige, er der behov for mere forskning for at opdage dets fulde potentiale.

Blade

Moringa træets blade indeholder vitaminerne A og C, kalium, jern, calcium og protein. På grund af deres store næringsværdi kan selv et lille antal blade redde et liv. Bladene kan koges eller laves i et pulver og drysses på mad. Andre kendte anvendelser til bladene omfatter behandling af diarré og knusning af dem til brug som rengøringsmiddel.

Frø

Moringa-træets knuste frø kan fjerne skadelige bakterier fra vand gennem en simpel filtreringsproces, hvilket gør vandet egnet til drikke. Frøene producerer også en olie, der bruges til madlavning og til fremstilling af gødning, brændstof, sæbe, fugtighedscreme og parfume.

Pods

Moringa bælg er almindeligt anvendt i indiske karriretter og pickles. Næsten lige så nærende som bladene er de også effektive i kampen mod underernæring. Bælgene behandler også lever- og miltproblemer og ledsmerter.

Blomster

Den delikate hvide Moringa-blomst er smuk, men dens værdi går ud over dekoration. Blomstens saft forbruges af ammende mødre for at forbedre kvaliteten af ​​modermælk, og det hjælper med behandling af urinproblemer, fordi det opmuntrer til vandladning. Blomsten koges også i vand for at lave en te, som bruges som et koldt middel.

Andre anvendelser

Mange andre dele af Moringa-træet har nyttige egenskaber. Hjerte- og kredsløbsproblemer kan behandles med bark og rødder; fiberen fra barken bruges til at lave reb. Træet skaber et blåt farvestof, og papirmassen laver papir. Træets tyggegummi er nyttig til behandling af astma. Forskning fortsætter med at identificere nye anvendelser til Moringa-træet. Træer for livet og Miracle Trees Foundation arbejder på at give Moringa frø til lande, der kan drage størst fordel af dem.

Del:
Kommentarer