Anvendelse af silikoneolie

Anvendelse af silikoneolie

Silikoneolie anvendes på mange forskellige måder og i mange forskellige erhverv og aktiviteter. Bygherrer bruger silikoneolie som smøremiddel, mens kokke sommetider bruger det som tilsætningsstof i stegfri olie. Det er endda brugt af læger til behandling af sygdomme som retinal løsrivelse i øjet. Selv børn bruger silikoneolie, da det er en hovedbestanddel i nogle modellerende lerarter.

Smøremiddel til materialer

Silikoneolie bruges ofte som smøremiddel i træbearbejdning og konstruktion. Fordi det kan sprøjtes, er det nyttigt at smøre små dele som låse. Det er også nyttigt til brug med porøse materialer som plastik. Det gør arbejdsfladen glat, så delene glider lettere sammen.

Restaurant madlavning

Silikoneolie er blevet brugt i restauranter som et supplement til madolie til stegning. Silikoneolie holder op med at skumme og kan hjælpe med at holde temperaturen på olie og forhindre splashing. Det bør ikke bruges som erstatning for en normal madolie, da den kan være giftig, hvis den anvendes på denne måde.

Øjenkirurgi

Silikoneolie bruges ofte i øjenkirurgi, når nethinden løsner, en tilstand, der er almindelig hos diabetespatienter. Kirurgen fylder øjet med silikoneolie, og dette hjælper nethinden til at klæbe efter operationen.

Modeling Clay

Børns modellerings ler kan fremstilles ved hjælp af silikoneolie. Chemical and Engineering News rapporterer, at et mærke først blev fremstillet ved at kombinere silikoneolie og borsyre.

Del:
Kommentarer