Ankel Plantar Flexion og Squats

Ankel Plantar Flexion og Squats

Squat betragtes som en sammensat øvelse, fordi den kræver bevægelse omkring mere end en ledd. Fokus har tendens til at være på handling på hofter og knæ, men når du kommer op af squat, har dine ankelled udført plantarfleksion. Det betyder, at øvelsen ikke alene udvikler musklerne i hofter og lår, men også i muskler i underbenet.

Ankel Plantar Flexion

Anklen er dannet af tibia og fibula knogler i dit underben og talusbenet i din fod. Det er en hængselforbindelse, hvilket betyder, at den kun kan bøjes og forlænges eller flyttes op og ned. Ankelplantebøjning er, når din ankelforlængelse strækker sig, hvilket betyder, at toppen af ​​din fod bevæger sig væk fra underbenet. Når du udfører kalvopløftninger ved at skubbe boldens fødder væk for at løfte dine hæle væk fra gulvet, har du ankler udfører plantarfleksion. Normal plantarfleksions bevægelsesområde er nul til 50 grader.

Squats

Når du sænker ned i en squat, mens dine fødder forbliver helt på gulvet, går dine tibia og fibula bevæger sig fremad. Dette tvinger din ankel til en dorsal bøjet stilling. Som du udvider dine hofter og knæ for at rejse sig ud af squat, anklerne plantar flex for at skubbe benbenene tilbage til en lodret position.

Muskler

Ankelplantefleksion håndteres af to store muskler i kalvene: gastrocnemius og soleus. Gastrocnemius er stor og ligger tættere på huden end soleusen. Når dine knæ er lige, har din gastrocnemius en mere effektiv stilling til at udføre ankelplantarbøjning. Når dine knæ er bøjet, er det din eneste, der tager den primære rolle. Ifølge ExRx.net, fordi dine knæ er bøjet, mens du sænkes i squat, er muskelen, der primært er ansvarlig for plantarbøjning, soleus.

Ankelstramhed

Hvis du har svært ved at hugge til, hvor dine lår er parallelle med gulvet, kan det skyldes, at dine ankelled er for stramme. Ifølge certificeret styrke- og konditionsspecialist Tony Gentilcore of T-Nation skal dine ankelled være i stand til at bøje til ca. 15 grader dorsifleksion for at kunne gøre en fuld squat. Hvis de ikke kan, kan dit tyngdepunkt skifte fremad og lægge overskydende stress på dine knæled. Som følge heraf udfører du en mindre grad af plantarfleksion. Indarbejde regelmæssige udfald af kalvestrækkene, hvis du finder dine ankler for stramme.

Del:
Kommentarer