Andre anvendelser til kontaktløsning

Andre anvendelser til kontaktløsning

Hvis du vil se pü en flaske almindelig kontaktløsning, kan du aldrig gÌtte mange off-label-anvendelser. Dette mü ikke forveksles med multifunktionskontaktløsning - kun flasker mÌrket kontaktopløsning eller saltopløsning. Selv for dem, der ikke har kontakt, er en lille flaske af dette lÌge kontor og hospitalsbøjle et must-have til husstanden.

FørstehjÌlp

Hold en uåbnet flaske kontaktløsning i dit førstehjælpskasse. Det kan bruges til at skylle affald, rense sår, som øjenvask og forbrænde sår. Dette kan gøres ved at åbne flasken og sprøjte opløsningen direkte på såret, indtil den er fri for snavs og forureninger. Åbningen af ​​flasken bør aldrig komme i kontakt med såret eller nogen overflade på huden. Hvis det gør det, må du ikke genopbygge til senere brug. det er ikke længere sterilt. Udskift med en ny flaske, hvis den bliver forurenet.

NĂŚsevanding

Salineopløsning til nÌsestop, som sÌlges i de fleste apoteker, er den samme løsning, der findes i almindelig kontaktopløsning. Anvendes som en nasal vask kontakt løsning, kan det hjÌlpe med at fjerne slim fra nÌse og nÌsepassager. Forbered en nasal vask ved at sprøjte den direkte i din nÌse flere gange om dagen for at lindre overbelastning. Kontakt eller saltopløsning, opløsningen er ikke hürd pü dine nÌsepassager som de fleste over-the-counter nÌsesprayer. Ifølge University of Maryland Medical Center fandt forskerne, at en daglig vanding af nÌsepassager med saltopløsning lindrer bihulebetÌndelsessymptomer og reducerer antibiotikabrug.

Øre vask

Overskydende ørevoksopbygning eller impakt i øret kan vaskes ud med kontaktopløsning. Bland en del hydrogenperoxid til en del kontaktopløsning. LÌg personen pü hans side med det ikke-berørte øre opad. Draper et hündklÌde over ham for at beskytte hans tøj. Brug en steril pÌresprøjte eller en regelmÌssig steril sprøjte og sprøjt en kontinuerlig strøm af blandingen ind i det berørte øre. Voksopbygningen bobler til overfladen, sü du kan tørre den vÌk.

Øjedrüber eller kontakt genopvarmning

Almindelig kontaktopløsning, isÌr thimerisolfri, kan anvendes som øjendrüber eller genopvarmning. Du ønsker aldrig at lÌgge multifunktionsopløsning direkte i dit øje. MÌrk din beholder "kontaktløsning" eller "saltopløsning." Da de fleste flasker tendens til at vÌre større i størrelse end almindelige øjendrüberflasker, hvilket gør dem vanskelige at bÌre rundt, kan du overføre kontaktopløsningen til en anden steril beholder. Nür du bruger øjendrüber, bør flaskeflasken ikke røre ved øjet eller øjnene. Dette kan overføre forureninger i beholderen. Hvis dit øje bliver irriteret, skal du straks afbryde brugen.

Del:
Kommentarer