Ammoniak Allergier

Ammoniak Allergier

Ammoniak er en kemisk irritation, der giver en stærk lugt. Den flydende form af ammoniak anvendes i husholdningsrengøringsmidler, hvilket forårsager inhalations- og kontaktallergier hos mennesker med kemiske følsomheder.

Udsættelse

Inhalationsallergier over for ammoniak opstår, når man trækker vejret i øjnene, næse eller munden. Kontakt dermatitis reaktioner opstår ved hudeksponering.

Inhalationssymptomer

Ammoniak forårsager symptomer forbundet med allergisk rhinitis, conjunctivitis og astma som løbende næse, kløende og vandige øjne, nysen, hvæsenød, åndenød og hoste.

Hudreaktioner

Hudreaktioner på ammoniak omfatter tør hud som følge af eksem, rødme, elveblødninger, kløe, hævelse og blærer. Kontakt dermatitis forekommer på eksponeringsstedet og kan sprede sig.

Forebyggelse / Solution

Ammoniak og tilhørende kemiske følsomheder kan undgås ved at fjerne kontakt med allergenet ved brug af handsker, masker og beskyttelsesbriller og ved at erstatte naturlige rengøringsmidler til ammoniak.

Behandling

Ammoniakinhalationssymptomer reduceres gennem orale antihistaminer og inhalatorer. Hudallergier behandles med topiske antihistamin salver og kortikosteroid cremer for at mindske kløe og hævelse.

Del:
Kommentarer