Allergiske reaktioner pĂĄ brokemasker

Allergiske reaktioner pĂĄ brokemasker

Kirurgisk mesh er blevet brugt til at hjælpe med at reparere alle forskellige former for brok siden 1958, ifølge Dr. Timothy Kuwada, assisterende klinisk professor ved kirurgi ved University of North Carolina. Selvom kirurgisk mesh hjælper brokene til at helbrede hurtigere og med mindre smerte end blot at lukke en brok, er allergiske reaktioner, komplikationer og gentagelser stadig overflødige.

Dr. Yuri Novitsky, direktør for Hernia Center ved University of Connecticut Health Center, forklarer, at det ideelle syntetiske net skal være slidstærkt og stærkt og ikke indgå i menneskevæv. Det skal være allergivenligt, ikke-kræftfremkaldende og resistent over for infektion. Det skal absorberes i legemsvæv uden at forårsage for stor inflammation eller immunrespons, og det skal være omkostningseffektivt.

Kirurgiske mesh komplikationer

Kuwada rapporterer, at infektioner og fistler (unormale huller) som følge af kirurgisk mesh kan være ødelæggende. Forskning tyder på, at kirurgisk mesh kan øge kronisk smerte og ubehag, da det påfører nerver og væv og føles stift og unaturligt.

Kroppen erkender, at materialet ikke er organisk, og afvisning og allergiske reaktioner opstår. FDA rapporterer også, at brugen af ​​kirurgisk mesh kan resultere i adhæsioner af organer, skader på nærliggende organer og skade på blodkar og nerver.

Heavyweight Mesh Versus Lightweight Mesh

Heavyweight mesh er lavet af tungere og robuste materiale end de nyere lette masker. Fordi lette masker indeholder mindre fremmed materiale, menes at de kan inspirere mindre allergiske og inflammatoriske reaktioner og mindre smerte og sammentrækning.

Letvægtsnet er dog ikke så stærkt som sværvægtsnet og hernia-recidiveringshastigheder kan være højere ved brug.

Novitsky siger, at selv om der foreligger beviser for, at letvægtsnet kan give mild til moderat smertereduktion i lændhernia-reparation, findes der ikke tilstrækkeligt bevis for at det er bedre end sværvægtsnet.

Syntetisk kirurgisk Mesh

Dr. Bruce Ramshaw, operationsleder ved University of Missouri, forklarer, at i den nuværende praksis anvendes enten vævet maske eller uvævet mesh. Vævet mesh har store porer og kommer i en række væv. Den er lavet af polypropylen, som er blevet sammenlignet med polyester. Nonwoven mesh er fremstillet af et Teflon derivat kendt som ePTFE. Fordi det er mikroporøst, minimerer det indvækst af væv.

Disse syntetiske materialer er de billigste kirurgiske masker. Biomeshes er i øjeblikket det dyreste valg, men Ramshaw rapporterer, at forskning i en ny klasse af "nano" masker indlejret med vækstfaktorer og inflammationshæmmere er undervejs.

Biologisk Mesh

Biomeshes, kirurgisk mesh fremstillet af humane eller andre animalske hudceller, blev først udviklet i 1990'erne til brug ved brændegenvinding.

Siden da er biomeshes blevet udviklet til brug i brokstruktion og abdominalvægs rekonstruktion. Dr. Scott Helton, formand for kirurgi ved St. Raphaels Hospital i New Haven, rapporterer, at 13 biomesker var fra 2008. Han rapporterer også, at seks af disse produkter aldrig har gennemgået en gyldig klinisk undersøgelse.

Biomeshes er meget dyre, men Helton mener, at prisen er afbalanceret af fordelene: Biomesh er mindre tilbøjelige til at føre til fistler, det fremskynder helbredelse, det er mere modstandsdygtigt mod infektion og kan være mere absorberbart.

Ikke nok er det kendt om biomesh styrke og brokkens gentagelse med deres anvendelse. Der er bekymring over virale infektioner, der bæres i det anvendte dyrevæv, og medicinske og juridiske spørgsmål vedrørende implantation af animalsk væv til mennesker.

Kirurgisk Mesh til Pelvic Organ Prolapse og stress urininkontinens

FDA har modtaget over 1.000 rapporter fra ni forskellige kirurgiske mesh-producenter om komplikationer, når masken sættes på plads gennem et snit i væggen af ​​vagina.

Bruges til at behandle bækkenorganets prolaps og stressurininkontinens, har denne kirurgiske meshprocedure ført til abcesser, infektioner, smerter, urinproblemer, erosion af net i vagina og vaginal ardannelse. Der er også sket blodkar, blære og tarmskade.

Komplikationerne er endnu ikke forbundet med nogen type eller mærke af kirurgisk mesh.

Tilbagekaldelse af Kugel Mesh

De hyppigst anvendte bregner reparations patches. Kugel mesh brokplaster blev fremstillet af Davol Inc. Patienter, der modtog Kugel mesh oplevede reaktioner pĂĄ materialerne og nedbrydning af produktet. Bruddet har perforeret patientindvold og obstruerede tarm.

Flere patches er blevet tilbagekaldt siden 2005, rapporterer hjemmesiden "Drug Recall Side Effects News", herunder Bard og Composix.

Andre kirurgiske mesh minder om

FDA har tilbagekaldt et falsk kirurgisk net, der er ulovligt fremstillet og distribueret under mærket CR Bard / Davol fra 21. oktober 2008 til 27. oktober 2009. Produktet opfylder ikke Bard / Davol-specifikationerne for fremstilling, og de var ikke produceret af dette selskab.

Kirurgisk mesh med mærket "Fortsæt" var fokuset på en tilbagekaldelse udstedt af FDA i december 2005. Denne maske delaminerer og udlægger tarmen til polypropylen, øget risiko for orgeladhæsioner og fistler.

Shelhigh Inc. har lavet implanterbare medicinsk udstyr, herunder kirurgisk mesh, siden 1997. FDA bestilte et anfald af alle Shelhigh implanterbare enheder i 2007, fordi de mĂĄske er blevet fremstillet under forurenede forhold.

Del:
Kommentarer