Alkoholrelaterede åndedrætsproblemer

Alkoholrelaterede åndedrætsproblemer

Alkohol er en depressiv, hvilket betyder, at det vil bremse dit nervesystem. Afhængigt af mængden af ​​alkohol, du spiser, kan du opleve en række følelsesmæssige og fysiske ændringer. For eksempel, når alkohol absorberes i blodbanen, spredes den derefter til andre organer. Leveren er ansvarlig for at fjerne alkoholen fra din krop. Men hvis leveren ikke kan holde øje med dit alkoholforbrug, så vil alkoholen opbygge sig og føre til, at du bliver forgiftet, hvilket forårsager, at visse funktioner, der kontrolleres af dine nerver, bliver svækket. Åndedræt er en af ​​dem.

Betydning

Alkohol kan forårsage problemer med din vejrtrækning på mange forskellige måder. Men det mest umiddelbare vejrtrækningsproblem er, efter at alkoholen forlader maven. Når alkohol er forbrugt, vil den passere gennem maven og hvile i tyndtarmen i kort tid. Alkoholen nedsænkes derefter i blodbanen fra tarmens vægge. Alkoholen distribueres derefter til andre områder af kroppen, og fordi det virker som en depressant, begynder det at bremse din vejrtrækning nedad.

Advarsel

Hvis du blander alkohol med narkotika eller medicin, det vil sige heroin eller thorazine, er du i fare for at opleve åndedrætsproblemer, der har potentiale til at være dødelige. Når du spiser alkohol med stoffer eller andre lægemidler, vil hvert stof konkurrere om absorption i kroppen, og det kan være meget farligt. Så hvis du er på medicin, vil du måske afstå fra at drikke alkohol.

Åndedrætsproblemer, når du sover

Alkohol irriterer din nasal luftvej, så din luftvej kan være oprørsk ved vejrtrækning. Denne træk kan medføre, at du får vejrtræknings problemer, når du sover. For eksempel, hvis du bruger en moderat til høj mængde alkohol før du går i seng, kan du sætte dig selv i fare for at opleve "obstruktiv søvnapnø". Obstruktiv søvnapnø, OSA, er en lidelse, der får øvre luftpassage til at indsnævres eller lukkes under søvn, hvilket betyder at du kan stoppe vejret. Pausen i din vejrtrækning vil få dig til at vågne; Men hvis dette hele tiden sker hele natten, vil mængden af ​​søvn du får reduceres drastisk.

Alkoholforgiftning

Hvis du pludselig oplever åndedrætsbesvær, skal du besøge akutrummet. Uregelmæssig og svær vejrtrækning er også tegn på alkoholforgiftning, hvilket i det væsentlige betyder, at du har brugt en stor mængde alkohol på kort tid. Yderligere tegn på alkoholforgiftning er: bleghed, opkastning, mental forvirring og anfald.

Sikker Drikke Tips

Hvis du skal drikke alkohol, bør du forsøge at gøre det ansvarligt. For at forhindre vejrtrækninger under søvn, afstå fra at drikke alkohol lige før du går i seng. Hvis du vil forhindre alkoholen i at nå blodbanen så hurtigt, skal du drikke langsomt. Derudover bør du aldrig drikke på tom mave.

Del:
Kommentarer