Alkoholholdige cirrose symptomer

Alkoholholdige cirrose symptomer

Alkoholholdig levercirrhose er en ikke-reversibel sygdom, som kan være dødelig. Det forekommer almindeligvis hos ca. 10 til 15 procent af alkoholikere. Sygdommen kan optræde efter ca. 10 års kraftig drik. Kraftigt drik er defineret som at have fem eller flere alkoholholdige drikkevarer dagligt hos mænd og to eller flere hos kvinder. Kvinder er mere modtagelige for sygdommen end mænd, fordi de er mindre tolerante for alkohol. Medicin kan hjælpe med at bremse sygdommen, men der er ingen kur.

Tidlige stadier

Folk, der lider af alkoholcirrhose, må ikke udvise symptomer i de tidlige stadier. Nogle lider kan mærke svaghed, kvalme, vægttab, træthed, opkastning, appetitløshed, mavesmerter, kløe, oppustethed eller har edderkopplignende blodkar på huden.

læsioner

I omkring en tredjedel af alkoholiske cirrhosis tilfælde, edderkoppeskibe eller edderkopp angiomata vises --- vaskulære læsioner bliver fremtrædende på huden på grund af en stigning i kønshormoner. Forandret kønshormonmetabolisme, som følge af kraftigt drikkeri, kan også forårsage plettet maling af palmerne.

Ændringer i maven

Progression af sygdommen får milten til at forstørre og samle væske i underlivet og benene. Spindellignende blodkar spyd på skuldre og bryst. Bruises begynder at blive vist. Mænd mister deres brysthår og vokser bryster; deres testikler kan krympe. Kvinder kan have uregelmæssig menstruation.

Fingrene

Fælles symptomer kan findes på fingrene i mindst en tredjedel af alle cirrhosis-patienter. Symptomer omfatter fraværet af den hvide halvmåne ved bunden af ​​fingerspiken med udseendet af jordglas over sømmen. (Disse symptomer kan også være forårsaget af hepatitis, underernæring og kongestiv hjerteinsufficiens.) Et andet symptom på cirrose er blødgøringen af ​​neglens seng og en øget konveks form af neglen.

Lever

Leveren kan krympes, forstørres eller normalt i de tidlige stadier og kan ikke udvise ydre symptomer. Milten kan også forstørres. Leveren renser toksinerne i kroppen, men når det har problemer med at fungere, kan det ikke udlade væsker korrekt, som kan opbygges i leveren. Medicin kan hjælpe med at behandle toksinerne.

Komplikationer

Efterhånden som alkoholisk cirrhose skrider frem, kan der opstå komplikationer, herunder blødning, kløe og hepatisk encefalopati, hvor leveren ikke fjerner ammoniak. Levercancer kan også forekomme, hvilket ofte er dødelig. Infektioner bliver hyppigere, fordi cirrose forårsager, at immunsystemet gradvis mislykkes.

Mentalt helbred

Da leveren har sværere at filtrere toksiner fra kroppen, begynder mentale funktioner at forværres. Patienter bliver mere glemsom, har svært ved at koncentrere sig, oplever personlighedsændringer og forsømmer deres udseende.

Del:
Kommentarer