Alkoholens virkninger pĂĄ oxygenabsorption

Alkoholens virkninger pĂĄ oxygenabsorption

Alkohol gør mange ting til menneskekroppen. Det kan gøre dig glad, vred, afslappet og det kan gøre dig til en fests liv. Alkohol kan dog også forstyrre din krops evne til at absorbere ilt. Mens forbruget af alkohol er blevet almindeligt anerkendt som en social normalitet, er mange mennesker, der drikker, uvidende om den biologiske virkning, som alkohol har på deres kroppe.

Blodalkoholniveau

Alkohol er et stof, der kommer ind i blodbanen efter at være blevet forarbejdet af maven, som direkte påvirker nervesystemet, leveren, nyrerne, lungerne og andre organer. Når du har spist en alkoholholdig drik, udvikler din krop et blodalkoholniveau. BAL måler, hvor meget alkohol du har i blodet i forhold til de andre komponenter, der normalt findes i dit blod, såsom ilt. En høj BAL indikerer, at drikkeren har en højere andel alkohol i hans blod end en lav BAL ville foreslå. I dette tilfælde udfordrer det højere alkoholniveau personens iltforhold i blodet.

Blodslamning

Blodslamning er det kliniske udtryk, der bruges til at beskrive fænomenet mellem alkohol og dine røde blodlegemer, hvilket igen påvirker din krops evne til at absorbere ilt. Når alkohol er kommet ind i blodbanen, forårsager det at dine røde blodlegemer klumper sammen. Klumpningen gør det sådan, at de små blodkar bliver blokeret eller tilsluttet. Som følge heraf er væv og organer i din krop ikke i stand til at modtage ilt fra blodet. Uden ilt kan celler, væv og organer ikke fungere korrekt.

Oxygen Desaturation

Alkohol kan føre til ilt desaturation i kroppen. Oxygenmætning henviser til den procentdel af hæmoglobin, der er mættet med ilt. Ifølge American Association of Critical Care Nurses er den normale værdi for iltmætning mellem 97 procent og 99 procent. For en person, der drikker alkohol, forårsager alkoholen en desatureringseffekt, hvorved oxygenabsorptionen i hæmoglobin reduceres. Dette påvirker væv og organer i kroppen, hvilket får dem til at opleve en kvælningsvirkning, da de ikke modtager et tilstrækkeligt iltniveau fra blodet.

Alkohol og hjernen

Når hjernen ikke får nok ilt, enten forårsaget af blodudsmudsning eller desaturering, kan det medføre, at en drikker passerer eller sorte ud. Dette forekommer typisk i alvorlige tilfælde af iltab i kroppen, forårsaget af en høj mængde alkohol i blodbanen.

Del:
Kommentarer