Alkohol- og urinvejsinfektioner

Alkohol- og urinvejsinfektioner

En urinvejsinfektion (UTI), også kendt som blærebetændelse eller en blæreinfektion, er en bakteriel infektion i blæren eller røret, der bærer urin fra blæren, urinrøret.

Symptomer

Et hyppigt og presserende behov for at urinere kunne signalere, at du har en UTI, især hvis du kun kan udvise en lille mængde urin, når du går. Også, hvis du oplever en brændende fornemmelse, når du urinerer, eller nedre ryg og lavere mavesmerter, har du sikkert et UTI.

Mænd udvikler sjældent UTI'er; derfor, hvis en mand bemærker disse symptomer, bør han se sin læge for en seksuelt overført sygdom (STD) test.

Ă…rsager

Kvinder udvikler UTI'er på grund af urinrøret. Dens nærhed til åbningen af ​​tarm og vagina gør det let for bakterier fra tarmen at inficere urinrøret. Dette sker normalt under samleje. Det kan også skyldes tørring fra bagtil front.

Forebyggelse

For at sikre at bakterier holdes fri fra urinrøret, skal du sørge for at urinere før og straks efter samleje. Urinering vil ikke blot spule bakterierne ud, men fordi urinen ofte er sur, vil den også rense området for bakterier.

Behandling

Din læge vil ordinere antibiotika, som typisk skal tages i løbet af en uge. Stop ikke med at tage antibiotika, når dine symptomer falder eller forsvinder, da infektionen måske ikke er helt ude af dit system.

Sørg også for at drikke rigeligt med vand og tranebærsaft, da urinering ofte vil skylle ud infektionen og mindske din smerte.

Alkohol og UTI'er

Læger anbefaler ikke at drikke alkohol, mens de er på medicin, men de indikerer ikke, at de to er skadelige. Alkohol kan dog fremskynde antibiotikas udskillelseshastighed, hvilket kan reducere effektiviteten lidt.

Endnu vigtigere, kan alkoholbrug føre dig til at glemme at urinere før og efter at have sex.

Endelig kan alkohol irritere blæren, så sørg for at tage de nødvendige skridt mod optimal blære sundhed, hvis du planlægger at drikke, mens du har en UTI.

Del:
Kommentarer