Akvatiske øvelser efter total knæudskiftning

Akvatiske øvelser efter total knæudskiftning

Efter total knæudskiftning vil din kirurg give dig en række øvelser til at udføre for at imødekomme den forventede genopretningshastighed. Det er altid vigtigt at følge din læge ordrer. Når din inddrivelse har nået det punkt, at din læge siger, at du kan øge din fysiske aktivitet, kan du ønske at inkludere akvatiske aktiviteter, herunder akvatisk træning, som kan bidrage til at styrke musklerne og få dem tilbage i form.

Øvelser

At gå i taljen dybt i en pool er en simpel øvelse, der vil styrke alle dine benmuskler, herunder de der støtter knæleddet. Vandring i vand giver mere af en muskel træning, fordi vandet giver mere modstand end luft. Samtidig betyder opdriftsfaktoren for vand, at du lægger mindre belastning på dine led. Som sådan kan vandøvelse hjælpe med total knæudskiftning.

En nem strategi er at anvende mange af dine lægebestemte øvelser, der er tilpasset vandet (selvfølgelig spørg din læge om dette først). I stedet for at gøre knæforlængelser, mens du sidder i en stol, sidder du på kanten af ​​poolen og dingle dine ben i vandet. Brug vandet til ekstra modstand, gør dine knæforlængelser og langsomt hæve et ben ad gangen og rette ud på knæet. Mens du står i vandet, mod poolens side, så du kan bruge poolens kant til støtte, kan du gøre benforlængelser. Lav langsomt et ben lige op så højt som muligt, hold det et øjeblik, lad det synke ned igen.

Ligeledes kan du lave en version af hæl dias. Stå igen mod siden af ​​poolen, placer en fod mod poolens sidevæg. Nu glid foden op ad væggen mod dine skæl så langt som knæet vil bøjes. Hold derefter slip ud. Mens du flyder på din ryg og hænger på siden af ​​poolen, sakser du langsomt dine ben, som om du svømmer. Og selvfølgelig, når du er i stand til, simpelthen svømme omgange over poolen. Se om gymnastiksalen tilbyder en akvatisk øvelsesklasse.

Udstyr

Nogle fitnesscentre kan tilbyde akvatisk træningsudstyr. Når knæene er stærkere, kan du overveje at tilføje i vandreture på vandløb, eller sidde og benytte en vandløbscyklus eller træne på en akvatisk stepper og twister. Start med vandmølle tredemølle eller slidbane, og arbejd dig derefter mod vandstifter og twister. Både løbebåndet og trædcyklen bruger en tredemøllebase. Træcyklen er simpelthen siddende ned version. Stepper og twister giver motion svarende til klatretrappe med mavetransmission.

Del:
Kommentarer