Aktiviteter til Mentally Challenged Adults

Aktiviteter til Mentally Challenged Adults

Mentalt udfordret er et bredt begreb for voksne, der lider af udviklingsmæssige handicap, som svækker deres kognitive funktion og adfærd, såsom autisme, demens eller cerebral parese, for at nævne nogle få eksempler. Livet for mentalt udfordrede voksne kan ofte være svært, hvorfor det er vigtigt at inddrage engagerende aktiviteter i deres tidsplan. Du vil opdage, at sådanne aktiviteter sandsynligvis vil give fordele ud over underholdning.

Musikalske aktiviteter

Musikalsk terapi har vist sig at have en positiv effekt på den psykisk udfordrede, men du behøver ikke trænes i musikalsk terapi for at indarbejde det i en psykisk udfordret voksenliv. Afhængigt af niveauet af evne er der en række aktiviteter, der passer til mentalt udfordrede voksne, lige fra at tage lektioner for at lære deres yndlingsinstrument til at deltage i en koncert eller en musikalsk. Selv hjemmebundne voksne kan nyde godt af musik ved at tage sig tid til at lytte til musik om dagen eller se en musikalsk film. Fordele omfatter forbedret adfærd og lavere stressniveauer for at nævne nogle få.

Kunstaktiviteter

Kunst har også vist sig at have terapeutiske fordele meget på samme måde som musik har. Afsæt tid og find et arbejdsområde, hvor du kan oprette malinger, ler og andre kunstforsyninger til en mentalt udfordret voksen til at bruge. At få evnen til at bruge kunstforsyninger til at skabe i en fri atmosfære kan ikke kun hjælpe med selvværd og humør, men det kan også tillade mentalt udfordrede voksne at udtrykke sig på måder, de ellers ikke kunne.

Motion og sportsaktiviteter

Motion og sportsaktiviteter er også afhængige af individets evne. Uanset om du kaster rundt om en strandkugle, skyder hoops eller svømmer, finder du, at der er fysiske aktiviteter, der kan tilpasses til forskellige muligheder. Du kan selv arrangere disse aktiviteter, eller du kan konsultere din lokale YMCA, som kan have særlige programmer og aktiviteter for mentalt udfordrede voksne. At deltage i fysiske aktiviteter kan øge selvværd og forbedre koordinationen i andre aspekter af livet.

Sociale klubber og organisationer

Et af de mest betydningsfulde aspekter af aktiviteter for mentalt udfordrede voksne er muligheden for at socialisere sig med andre. Der er en række organisationer, der støtter og fokuserer på dem med psykiske og fysiske handicap. At blive involveret i lokale kapitler eller klubber i dit område vil give yderligere muligheder for mentalt udfordrede voksne til at deltage i aktiviteter, der vil give dem underholdning, socialisering og måder at forbedre flere områder af livet såvel som livskompetencer.

Del:
Kommentarer